Brasiliansk evangelist: “Israel er verdens sikreste sted”

– Israel er det sikreste sted i verden, siger den apostolske Rene Terra Nova, evangelist-leder og overhoved for “International Restoration Ministries” i byen Manaus, Brasilien.
Han har bragt titusinder af kristne til Israel i løbet af de sidste 10 år og siger, at hans tilhængere “forlader Israel i kærlighed og som ambassadører for landet”.

Pastor Terra Nova, som leder et af de største evangeliske samfund i Sydamerika, har besøgt Israel jævnligt siden 1991. Han var fornylig i Israel for at modtage æresbevisninger for sine aktiviteter fra Knessets “Christian Allies Caucus” og Den jødiske Verdenskongres (WJC).

Han giver i et interview med en israelsk avis følgende baggrund for, hvad der har motiveret til at bringe så mange af hans tilhængere til Israel:
– Efter at have hørt et foredrag langt tilbage om den teologiske betydning af jøderne og “Det hellige Land” blev jeg overbevist om, at det jødiske samfund har en fundamental rolle på denne planet, siger han. Som Joshua kom jeg til at kende landet. Jeg opdagede, at dets frugter er meget gode, og at intet sted er sikrere. Andre pastorer i mit netværk begyndte også at lede sådanne grupper. Mine tilhængere taler om Israel med stor kærlighed, og de har en klar passion for Det hellige Land og det jødiske folk. Vi er parat til at blive en hær, der kæmper for Israel.

Han fortsætter:
– Som andre kristne zionististiske foretagender er Terra Nova “høgeagtig”, når det drejer sig om fredsprocessen og territoriale indrømmelser. Der har været antisemitiske episoder i Brasilien, omfattende brug af stereotyper af jøder som gniere på TV.

Pastor Terra Nova siger, at han mener, at de fleste brasilianere støtter Israel, og at “i Brasilien har Israel flere venner end fjender”.