Medrivende bibelsk roman

”Vanviddets Have” er en spændende og godt skrevet historie fra det gamle Babylon på Nebukadnesars tid.For mig er der noget fascinerende ved bibelske romaner, når de er skrevet godt, og det er Vanviddets Have af Tracy L. Higley.
Romanen udspiller sig i det gamle Babylon – i og omkring slottet og de hængende haver. Personerne i romanen er en blanding af fiktive og historiske personer. Nebukadnesar og han hustru Amytis kender vi fra historien, ligeledes navnene på kongens to svigersønner og hans søn Amel-Marduk. Desuden har vi navnene på mange af israelitterne i fangenskabet, således Daniel, kongen, Jekonja (også kendt som Jojakin) og hans sønner og sønnesøn Zerubbabel, som i Bibelen hævdes at være søn af Pedai og Shealtiel.
Med udgangspunkt i disse personer bygger forfatteren romanen op omkring Nebukadnesars datter Tiamat, der først er gift med Shealtiel og siden bliver gift med Pedai efter masser af spænding og forviklinger, der truer med at knuse Babylon.
Kong Nebukadnesar har i syv år været syg, sindssyg, og har levet som et dyr i de hængende haver. Dronning Amytis har styret landet imens og har forsøgt at bortgifte Tiamat til medernes prins i en alliance mellem de to lande.
Bogen er fyldt med intriger, dæmoner og djævelskab, men også med en længsel efter den ene sande Gud, som Nebukadnesar havde ønsket at overgive sig til, og som Tiamat finder først – siden finder kongen ham også og bliver derved helbredt.
Det er en bog med masser af spænding – og den er bestemt værd at læse.

Tracy L. Higley:
Vandviddets have
339 sider • 199 kr.
Scandinavia