Ny gruppe indiske jøder immigreret til Israel

53 medlemmer af “Bnei Menashe”-samfundet i Indien – som siger, at de er efterkommere af en af de ti tabte stammer – er indvandret til Israel og hermed lever omkrimg 2000 fra denne gruppe i Israel, hovedsageligt i Acre (Akko) og lillebyen Migdal Haemek.
“Bnei Menashe”-samfundet siger, at deres forfædre blev sendt i eksil for 27 århundreder siden.

De har overholdt sabbaten og kosher-spiselovene.
Der er stadig 7000 medlemmer af gruppen i Indiens nordøstlige grænsestater Manipur og Mizoram.

Den 18-årige Mirna Singsit er nr. 2000 af dette samfund, der er indvandret til Israel, og hun modtog i Tel Avivs Ben Gurion lufthavn et certifikat med rekordtallet.
– Jeg er meget glad lige nu, sagde hun ved ankomsten til Israel. Det har ikke blot været min drøm hele livet, men også mit folks drøm for tusinder af år.

Hun kom hertil med sine forældre og tre brødre. Af hendes familie lever en af hendes bedsteforældre, fire onkler og to tanter stadig i Indien.

Hun vil leve i Jeruslem – det helligste sted på jorden, som hun siger – og studere til en bachelor-grad i statsvidenskab.

Pause

Indvandringsprogrammet blev nedfrosset i 2007, efter at tidl. minister Meir Sheetrit modsatte sig det, men er blevet genoplivet ved en enstemmig vedtagelse af regeringen sidste oktober. I løbet af de senere måneder er der ankommet fem flyvninger med sådanne grupper.

Den israelske organisation, “Shavei Israel” (Israels stammer”), der har til opgave at styrke båndene med jødiske efterkommere verden over, har på forskellig vis bidraget til gruppens indvandring til Israel.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Organisationens formand, Michael Freund, siger:
– Det er en emotionel dag for os alle Men vi vil ikke hvile, før den tilbageblevne “Bnei Menashe”- gruppe i Indien også indvandrer hertil.