Nyt værktøj til god debat

Danmarks kirkelige mediecenter har med hjemmesiden debatderbatter.dk stillet et forum til rådighed for en god og relevant debat.- Vi kender alle sammen det, når man dagen inden et møde kommer i tanke om, at det var mig, der skulle stå for det, smiler journalist og projektansvarlig Rikke Bøgh fra Danmarks Kirkelige Mediecenter (DKM).

Rikke Bøgh

DKM står sammen med Kirkefondet bag en ny hjemmeside med det fængende navn debatderbatter.dk – altså debat der batter. Og det er netop det, DKM vil med siden.
– Vi har en dansk tradition for at samles og diskutere, fx i menighedsråd og foreninger. Men en god diskussion kræver et godt oplæg, og det er måske ikke altid, man har en relevant foredragsholder til rådighed. Med hjemmesiden skaber vi et alternativ, forklarer Rikke Bøgh.

Håb om flere debatter

Hjemmesiden har indtil videre to diskussionsspor. Det ene handler om tro og kirke, og det andet går på etiske dilemmaer. Under tro og kirke har DKM med støtte fra Kirkefondet skabt oplæg til debatter om den personlige tro og om, hvad man vil med kirke. Den etiske debat er et bredt debatoplæg omkring abortering af handicappede børn, hvor seks videns-, erfarings- og fagpersoner bidrager til debatten. En debat, som DKM i første omgang udarbejdede til Grundtvigsk Forum.
I praksis består debatterne af små videoklip med tilhørende oplæg.

Debatderbatter.dk er fyldt med små videoklip. Her fra etik-debatten om abort.

– Håbet er, at flere kirker og kristne institutioner vil benytte hjemmesiden til at bestille nye debatter, som kan have relevans for dem selv i forbindelse med fx et landsmøde, forklarer Rikke Bøgh.
– Vi ønsker, at der skal skabes gode debatter, som ikke bliver til mudderkastning, men at vi skal tale sammen, så vi forstår hinanden bedre.