Oplæg til retssag mod den danske stat

Den 15. juni 2012 fik vi en ny lov, der gav mulighed for kirkelig vielse af homoseksuelle. Forud for lovens gennemførelse skrev Johny Noer en række breve til de to seneste kirkeministre. Disse breve er samlet i hans bog Folkekirken og vielse af homoseksuelle.
Nu har han skrevet Prisgivet. Bogen fremstår som en troværdig og grundig dokumentation. Det er et stort og flot researcharbejde, der ligger bag.
Journalisten Johny Noer fornægter sig ikke. Men vigtigst, han fremstår som et sandhedsvidne i denne sag. Bogen beskæftiger sig med Københavns biskops skæbnesvangre notat om kirkelige vielser af to af samme køn og sammenligner biskoppens notat med kirkens bekendelse. Den stiller skarpt på statens tvang og kirkeministerens optræden som ”ærkebiskop”. Flot.
Og så har bogen et forslag til stævning af den danske stat ved statsministeren, social- og integrationsministeren, ligestillings- og kirkeministeren. Han opfordrer 50 kvinder og mænd til sammen med ham at stå bag stævningen – og da jeg havde læst bogen, meldte jeg mig straks som én af de 50.
Bjarne Nederby Jessen

Johny Noer:
Prisgivet – rapporten om kirkelige homovielser
159 sider
100 kr.
Forlaget
Pilgrim
Convoy