Rays Debra er troende

Patricia Heaton fra serien ’Alle elsker Raymond’ har tænkt alvorligt over troen.Skuespilleren og komikeren Patricia Heaton er kendt som den sjove Debra i serien ”Alle elsker Raymond”.

Patricia Heaton som Raymonds kone Debra i midten af den skøre Barone-familien.

Men hun er også en seriøs troende kristen, fremgår det af et interview i ”iBelieve”.
Her fortæller hun, at hun blev opdraget i en gammel-katolsk kirke, hvor messen fortsat var på latin, og kvinder tildækkede deres hår, og hvor man fastede fra kød om fredagen. Men det katolske college, hun gik på, var til gengæld så liberalt, og det gjorde hende vred.

– Her havde jeg nær taget livet af mig selv; jeg følte mig elendig, fordi jeg forgæves forsøgte at holde alle reglerne. Og så betød det pludselig ingenting!
– Det fik mig til at overveje: Hvad er så sandt? Allerede da min mor døde, havde jeg været rundt i andre kirker. Og jeg bemærkede, at man i den katolske kirke ikke underviste i og lagde op til bibelstudier.
Jeg begyndte at studere Bibelen og lagde mærke til, hvordan det havde været i den første kristne kirke, fortæller Patricia, der mener, at den lokale menighed er vigtigere end hvilket trossamfund, man tilhører. Når hun forlod den katolske kirke og blev protestant, var det, fordi hun som katolik følte, at hendes evige liv i himmel eller helvede afhang af, om hun netop den dag havde fået syndforladelse.
– Hvad jeg fandt i den protestantiske tro var, at din frelse er sikret, og at resten er en proces.
Patricia forsvarer sin deltagelse i film og serier, hvor der kan være både nøgenhed og dårligt sprog, med at:
– Disse ting er ikke i sig selv et problem. Det er måden, de fremstilles på.
– Fra begyndelsen af kirkehistorien kom musik, digtning, litteratur og de største kunstværker fra kirken.
Hvis man vil ændre kulturen og gøre den til gavn for det gode, så må man være i den og være en del af den.
– Og du må være bedre end alle andre, tilføjer Patricia Heaton.
Hun har selv forsøgt at lave en stueren stand-up komik på DVD, som hedder ”Thou Shalt Laugh”. (”Du skal le!” som en bibelsk påbud.)
– Jeg har altid ønsket at underholde og få folk til at more sig. Der foregår rigeligt med bitre ting i menneskers liv. Og du har brug for den glæde, som latter kan give.
Henri