Det evige nytårsforsæt

Har du holdt dit nytårsforsæt? Det er faktisk lykkedes mig at holde mit nytårsforsæt…og ja, så måske alligevel ikke helt.
Jeg har aldrig helt været med på ideen om nytårsforsæt. Som de meget målrettede typer ofte siger: Hvis du vil ændre noget, så vent ikke til nytår med det. Gør det nu!
Det er jeg sådan set enig i. Hvorfor vente?

Da jeg var på bibelskole, sagde min norske leder nogle ord, som jeg aldrig har glemt. Hun stod foran alle os studerende og sagde så på klingende norsk:
”To ting er evige: Guds ord og mennesker. Så sats på dem”. De ord har jeg gjort til mit ”livs-forsæt” og dermed også mit forsæt for 2013.
Dengang jeg var yngre, spillede jeg tit computerspil. Jeg elskede de lidt større strategispil som ’Civilization’ eller ’Football Manager’. Jeg har siddet mange nætter til den lyse morgen for at føre ”mit hold” eller ”mit folk” frem mod en triumf.
Og selvom jeg virkelig nød at spille de gode computerspil og ikke har fortrudt de fleste af de mange timer, jeg brugte, så er der altså også noget grundlæggende tomt eller meningsløst ved det. Når jeg havde erobret den visuelle verden i spillet og slukkede computeren, så var den rigtige verden, som jeg sad i, stadig fuldstændig uændret.
Til sidst stoppede jeg med at spille spillene. Og min norske leder på bibelskolen mindede mig senere om at fokusere på dét, som virkelig betyder noget her i livet:
Guds ord og mennesker. De vil aldrig forgå. De vil fortsætte i evigheden. Guds ord har skabt hele verden og skaber stadigvæk. Guds ord i Bibelen er helligt og har kraft, selvom andre mennesker har skrevet det ned. Og de mennesker, du møder hver dag, har også en evig skæbne. Du kan være med til at påvirke mennesker, så de tilbringer evigheden sammen med Gud. Så er der noget på spil!
Når jeg ”slukker computeren” og står foran Gud på Dommens dag og skal stå til ansvar for mit liv, så tror jeg ikke det gør noget, at jeg har haft det sjovt – og har spillet computerspil. Gud elsker glæde, og han forstår godt, at jeg vil have det sjovt i livet. Selvfølgelig!
Men hvis mine prioriteringer her i livet kun har været på ting, som ikke har nogen evighedsværdi, så har jeg fejlet.

Af Henrik Engedal
ung@udfordringen.dk