Uden min tro ville jeg ikke vide, hvad der er rigtigt og forkert

Fredericias nye borgmester, Kenny Olsen, lægger ikke skjul på, at han har en levende kristen tro, som også inspirerer ham i det politiske arbejde.Næsten alle har hørt om borgmester-skandalen i Fredericia. Efter afsløring af misbrug af kommunens kreditkort m.m., blev unge borgmester Thomas Banke (V) tvunget til at gå. Hele byrådet udtrykte mistillid.

– Min kristne tro betyder alt for mig, siger Kenny Olsen.

Men politik er ofte en speget affære. I januar kom den gamle borgmester tilbage igen efter en sygemelding. Det var lykkedes ham at overtale de 2 Konservative og 2 fra Dansk Folkeparti til at bakke ham op – til trods for uregelmæssighederne.
Men det ville hans egen Venstre-gruppe ikke være med til.
– Vi kan alle begå fejl, siger Kenny Olsen, en af de fem øvrige i Venstres gruppe.
– Men det er vigtigt, at vi så får rettet op på fejlene igen.
Hvis ikke borgerne kan regne med, at vi omgås deres penge på en ordentlig måde, så mister de jo tilliden til politikerne. Det er vigtigt med hæderlighed – også i det politiske, mener Kenny Olsen.
Som det er fremgået af pressen, skete der nu det usædvanlige, at de fire byrådsmedlemmer af Venstres gruppe, som ikke ville bakke op om den gamle borgmester, blev smidt ud af partiet. Det besluttede den lokale partibestyrelse, som også lod sig imponere af den gamle borgmesters imponerende overtalelsesevner.
Imidlertid besluttede Socialdemokraterne og SF nu at bakke op om den nye borgmesterkandidat fra Venstre, Kenny Olsen. Og efter den store medieomtale gik Venstres formand Lars Løkke Rasmussen omsider ind i sagen og trak med nogle kritiske udtalelser gulvtæppet væk under den uærlige borgmester Thomas Banke.

Enigt byråd

Kenny Olsen blev dermed indsat som ny borgmester af et enigt byråd. Og det er han naturligvis glad for.
– Ja, det er jo helt enestående, og det betyder da også, at vi nu skal forsøge at samarbejde så godt som muligt i hele byrådet. Jeg skal være borgmester for hele byen, og ikke kun for den halvdel, der har valgt den borgerlige side.
Og faktisk er det jo ofte sådan i lokalpolitik, at vi godt kan finde ud af nogle rimelige løsninger.
Alle de ideologiske slag, de er ofte udkæmpet i Folketinget, før vi skal til at udøve lovene og administrere tingene.
Og vi vil jo alle gerne have en by, der fungerer, og et erhvervsliv, der giver nogle arbejdspladser.

Vokset op med kristendom

Kenny er vokset op i en troende kristen familie. Hans forældre Aase og Palle Olsen kom i Apostolsk Kirke. I dag kommer både de og Kenny og hans familie i Michaelis kirke.
– Jeg gik som barn i børneklubben, hvor vi var henved hundrede børn. Og det var utroligt positivt, husker Kenny Olsen, der også har gået på Apostolsk Kirkes efterskole Kildevæld i Kolding. Dengang lå efterskolen på den nuværende højskole.
– Jeg mener jo, at min kristne tro er min grundvold. Hvis jeg ikke havde den, så ved jeg ikke, hvor jeg skulle få mine holdninger fra. Så ville jeg være som et siv, der svajede frem og tilbage, siger den ny borgmester.
For Kenny Olsen blev de kristne værdier helt konkrete, da hans borgmester og byrådskolega havde brugt kommunens penge til eget forbrug. I det politiske spil var der nogen, der fokuserede på at beholde magten og se gennem fingre. Men for Kenny var der ikke noget at rafle om. Der skulle være orden i tingene.
– Vi er nu blevet klar over, at misbruget har stået på i tre år. Og en forvaltning er jo utrolig loyal i sådan en sag. Vi troede ikke, det var så voldsomt.
Hvis man sammenligner det med et kørekort, så kan man sige, at den tidligere borgmester havde fået alle tre klip, før vi var nødt til at gribe ind.

El-installatør

Kenny Olsen er uddannet el-installatør og har drevet eget firma. Herefter blev han servicechef hos Bravida. Så sent som den 1. december 2012 skiftede han til et nyt arbejde hos Atea, en IT-virksomhed, i Kolding.
– Jeg havde jo ikke forestillet mig, at jeg skulle til at være borgmester, bemærker han.
Kenny er den næstældste af børnene i en søskendeflok på fem. Og han har også selv fået fem børn sammen med Marianne. Hende mødte han også gennem kirken. Hun kommer fra Odense. Børnene er mellem 9 og 26 år. Selv er Kenny fyldt 50 år.
Han har altid boet i Fredericia. Han meldte sig ind i Venstre for ti år siden i 2003. Ved sidste kommunevalg i 2009 blev han valgt ind blandt byrådets 21 medlemmer i Fredericia.
– Politik er utroligt spændende, siger han.
– Og selv om jeg vil arbejde alt det, jeg kan, for de ting, jeg tror på, så er det jo ikke mig, der bestemmer alt. Alle har jo deres holdninger og vi skal blive enige, forklarer Kenny Olsen.
Han mener ikke, vi har set det sidste til den tidligere borgmester, som sikkert vil rejse sig igen i det politiske liv.
Men han glæder sig over, at Lars Løkke nu har sendt ham en meget opmuntrende mail, og at Kristian Jensen (V) i den forløbne uge har været på besøg for at bakke op om Fredericias nye borgmester.