1000 hizbollah-krigere i Syrien – på Assads side

Mens tusinder af syrere er på flugt fra deres land som følge af voldshandlinger fra præsident Bashar Assads styrker, er der en formelig invasion til Syrien af over 1000 Hizbollah-krigere.
Den største modstandsgruppe i Syrien oplyser, at dette antal Hizbollah-mænd er kommet til Syrien inden for de sidste 24 timer.
– Det er en koordineret aktion, siger en talsmand for Den frie syriske Hær, Louay Alomokdad. Hizbollah har indledt krig mod os. Hizbollahs involvering i den syriske borgerkrig øges, dag for dag.

Fra anden side oplyses, at 14 Hizbollah-krigere er blevet dræbt i de sidste to dage i kampe om kontrol over landsbyer nær den libanesiske grænse. Fem oprører blev dræbt under kamphandlingerne.

“Ǻben krig”

Almokdad oplyser, at Hizbollah har erklæret “åben krig” mod syriske civilpersoner i fuld koordinering med Assads styre, som ikke bomber steder, hvor Hizbollah befinder sig. Han tilføjer, at Hizbollah har erklæret åben krig mod syriske civilpersoner i fuldt samarbejde med Assad.

Imens prøver oprørerne at distancere sig fra Israel.
Den militære Revolutlionsgarde i Kunetra på østsiden af Golan-højderne, siger, at ingen af dens mænd er blevet sårede under kamphandlinger i lørdags, og at de derfor ikke kan være blevet lægebehandlet i Israel.

Omvendt beskriver et ikke nærmere angivet iransk medie, der er tilknyttet det syriske styre, udførligt behandlingen på et israelsk hospital af syv sårede syrere, der fik lov til at komme ind i Israel. De er blevet opererede, og en af dem er på et kritisk stade.

Også lederen af hospitalet, Ziv Hospitalet i Safed, dr. Oscar Ambon, udtaler sig om de sårede syrere, og siger, at de blev ramt af granatsplinter og kugler – og at hospitalets stab ikke vil udpørge dem om “grunden til deres sår”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Forvirring

I en yderligere forvirring om hvem der slås med hvem oplyser palestinensiske kilder fra Gaza-striben, at antallet af palestinensiske aktivister, hovedsageligt radikale Salafi-og Jihad-krigere, der kommer ind i Syrien for at støtte oprørerne, er i stadig stigning.. Nogle af disse palæstinensere havde været medlem af Hamas-organisationen, før de sluttede sig til mere radikale islamistgrupper.

Abu al-Ansari, leder af en af Salafi-grupperne i Gaza, betegner Assads styre som “kriminelt”. Han siger, at alle de palæstinensere, der er taget til Syrien, har gjort dette frivilligt.. Han påpeger, at nogle af dem tidligere havde været anholdt af Hamas-myndigheder.

Den anden vej

Det går imidertid også den anden vej – fra Syrien til Gaza. Bladet “al Quds”oplyser, at omkring 70 palestinensiske familier, som flygtede fra Syrien, er ankommet til Gaza.
Familierne kom fra palæstineniske flygtningelejre nær Damascus, hvor der havde været voldsomme kampe. I løbet af de sidste tre måneder er titusinder af palestinensere flygtet fra Syrien til Libanon, Jordan og Egypten


Artiklen fortsætter efter annoncen: