Baptister udnytter fastetidens mulighed

Med hæftet Det Generøse Liv udnytter omkring 20 baptistkirker fastens eftertænksomhed.- De senere år er fasten igen blevet eftertænksomhedens tid, siger Ole Lundegaaard, som er præst i Korskirken i Herlev.

Ole Lundegaaard

Han er også sammen med med to andre baptistpræster, Lasse Åbom og Allan Ibsen, forfatterne bag hæftet Det Generøse Liv, som hans egen menighed benyttede i sidste års fasteperiode.

Opmuntring til refleksion

I baptistkirkerne er der en tradition for at lave en indsamling og en fælles bønneplan i fasteperioden. Nogle kirker har valgt at supplere det med Det Generøse Liv i år.
– Den er fasteagtig i ordets moderne betydning, forklarer Ole Lundegaard og giver eksempler på, hvordan hæftet med korte læsninger, oplæg til gruppesamtaler og små forslag til handlingsændringer kan opmuntre til blandt andet nøjsomhed eller generøsitet.
Hæftet indeholder fem emner, som kan bruges i hver fasteuge, og Ole Lundegaard er ikke bange for, at det bare bliver til nye trosregler, som man skal leve op til:
– Det har aldrig været min tanke, at det skal handle om at være god nok. Det handler om at have mødt Gud og ønske at leve et liv i refleksion af Kristus.