Fin begyndelse

Uden at det er hemmelighed, er det ikke meget, jeg kan finde ud af om Revive Us Again via deres hjemmeside, bortset fra at bandet består af Malene Iversen og Jesper Primdahl Jakobsen fra det nordlige Jylland, og at de har skrevet sange sammen siden foråret 2010.
’Let my walk be in your steps’ er en lovsangs-cd, med tekstlig fokus på korte, repeterende tekster, hovedsageligt arrangeret omkring en akustisk guitar, keyboard strygere/ flydere, bas og trommer – på et par numre dukker der xylofon op og et enkelt sted et klaver – med hang til den storladne stadionlyd.
Jesper, og ikke mindst Malene med hendes spændende stemme, synger ganske fint, og deres stemmer klæder hinanden glimrende, selvom jeg godt kan komme til at savne det smil i stemmen – ja, et bogstaveligt smil – som man altid godt kan høre, som er fraværende i de fleste samtidige udgivelser, men som Malene og Jesper med deres potentiale sikkert og forhåbentligt har masser af grund til at synge med.
Opbygningen af sangene på ’Let my walk be in your steps’ divergerer ikke meget, og det er også i produktionen og arrangementerne af albummets 9 numre, jeg efterlyser variation og modet til at eksperimentere, så forbillederne fremad bliver mindre tydelige, hvad enten det er keyboardstrygerne i introen til ’From everlasting to everlasting’, der minder om introen fra Coldplays ’Viva la vida’, eller det er i coverets artwork, hvor bagsidebilledet er identisk med U2’s ’No line on the horizon’.
Der er masser af spirende talent i Revive Us Again, og det bliver interessant at se deres sangskrivning modnes, måske ifølge med en producer, der kan fremdyrke et mere legende og fleksibelt udtryk, hvor Malene og Jespers musikalske personlighed finder form, omkvædene skærpes og effekterne henleder til – ikke afleder fra – sangene. Der er helt sikkert mere i vente fra ’Revive Us Again’, som er en ganske fin begyndelse.
Claus Rydskov