Kerry til Mellemøsten for at fremme fredsprocessen

USA’s nye udenrigsminister, John Kerry, ventes at ville besøge Mellemøsten om kort tid på sin første udlandsrejse som udenrigsminister.
Hans rejse vil gå til Egypten, Israel og Den palæstinensiske Myndighed (PA), nu betegnet som Palæstina.

Som optakt til besøget har han telefoneret til såvel den palæstinensiske præsident, Mahmoud Abbas, som statsminister Binyamin Netanyahu og præsident Shimon Peres.

Kerrys besøg i området har til opgave at drøfte den diplomatiske proces – og giver et tidligt signal om, at han agter at gøre dette anliggende til en af de første på sin agenda.

I samtalerne med begge parter roste han Netanyahus nylige beslutning om at frigive ca. 400 millioner shekler (100 mio. dollars) i skatteindtægt til palæstinenserne og priste det som et “positivt skridt”.

Peres

Peres sagde til Kerry, at valgresultatet har bragt nye muligheder i den diplomatiske proces.

I samtalen med Netanyahu drøftedes Iran og Syrien, og de to sider tilsagde at arbejde nært sammen.

Kerry sagde til Abbas, at præsident Barack Obama lægger stor vægt på Mellemøst-fredsprocessen, og at en amerikanske regering er klar over de økonomiske vanskeligheder, palæstinenserne er konfronteret med.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Kerry førte tilllige telefonsamtaler med andre udenlandske ledere, heriblandt den mexicanske, canadiske og tyrkiske udenrigsminister.