Khader sætter fokus på Gaza-problem

I en kronik i Kristeligt Dagblad gør Naser Khader opmærksom på kristenforfølgelsen i Gaza.- I dag er det Gaza, men i morgen er det Betlehem, så Ramallah. Om kort tid er der ikke flere kristne tilbage i Palæstina, og det duer simpelthen ikke.

I Kronikken i Kristeligt Dagblad fredag den 25. januar 2013 er Naser Khader optaget af den stigende kristenforfølgelse i Gaza.

Sådan skriver Naser Khader, som er forhenværende folketingsmedlem, i en kronik i Kristeligt Dagblad den sidste weekend i januar.
De kristnes forhold i Gaza bekymrer ham meget. Kristne bliver terroriseret, hvis de bærer kors, og adskillige græsk-ortodokse er blevet tvangsislamiseret. Naser Khader mener, at forfølgelsen primært skyldes Hamas’ ledelse af det palæstinensiske selvstyre:
– Religiøse mænd dikterer rammerne for Gaza, og Hamas er ikke bare en terrororganisation i den vestlige verdens kollektive bevidsthed, men også i den lokale kristne befolknings opfattelse, skriver han.

Gør støtten betinget

Naser Khader giver i kronikken flere eksempler på kristne, som er blevet terroriseret af Hamas-regimet

Han mener, at lande, som støtter denne region, skal tage højde for problematikken.
– Førhen krævede støttelande en meget høj grad af gennemsigtighed i de lande, de gav penge. Det skal vi tilbage til, og kristnes vilkår skal være en del af forhandlingerne, når vi taler om at støtte lande i regionen.

Forkert drejning

I kronikken bliver det tydeligt, at både tilstandene i Gaza, men også kristenforfølgelse i resten af verden bekymrer Naser Khader.
– Jeg mener, at verdenssamfundet har taget en forkert drejning, når kristne fordrives eller tvagsislamiseres, skriver Naser Khader, som er uddannet cand.polit. og er seniorforsker ved den amerikanske tænketank Hudsom Instituttet i Washington D.C.