KFS får nu medlemmer

For første gange kan det lade sig gøre at være medlem i Kristeligt Forbund for Studerende,
efter at bestyrelsen fra årsskiftet ændrerede organisationskulturen.- KFS begyndte som en græsrodsbevægelse og har derfor haft en mere uformel struktur indtil nu, fortæller Lars Bjerregaard.

– Uden et medlemskartotek blev forbindelsen til KFS’erne på studiestederne ofte flyvsk og også sårbar, fordi den var afhængig af kontaktpersonen, forklarer Lars Bjerregaard.

Han er sekretariatsleder hos Kristelig Forbund for Studerende (KFS) og han er en af dem, der klapper i hænderne over ændringen, som ellers primært er organisatorisk.
– Det har altid været udfordrende, at bevare kontakten til de mennesker, som var tilknyttet vores grupper ude på skolerne. Al kontakt er gået gennem kontaktpersonerne, og det er et alt for sårbart systemt, forklarer Lars, som ser frem til at få bedre muligheder for at servicere KFS’erne.

Rabatter på lejrene

Der er netop blevet mulighed for at oprette sig som medlem fra første weekend af februar efter at ændringen trådte i kraft ved årsskiftet. Medlemskontingenten bliver 100 kr.
– Det bliver bestemt ikke noget, vi kommer til at mærke i økonomien, for vi har travlt med at give de penge tilbage til medlemmerne i form af rabatter på lejre og bøger, forklarer Lars.

Tipsmiddel-gevinst

Alligevel er der en form for økonomisk gevinst i det.
– For at få adgang til tipsmidler er det en fordel at have medlemmer, da man så modtager støtte per medlem. Det vil kunne mærkes i KFS-kassen, forklarer han.
– Samtidig er der også en demokratisk gevinst i det, da KFS’erne nu selv får mulighed for at få indflydelse på KFS og det lokale arbejde. Tidligere var det nemlig kun repræsentanter fra de lokale grupper, der havde stemmeret og kunne stille op til bestyrelsen. Det bliver nu muligt for alle medlemmer.