Operation udrustning er igang

KFS kan gøre status efter det første halve år med Iværksætter-målsætning og kan konstatere, at de er igang, men at budskabet ikke helt er nået hele vejen rundt.
– Jeg tror, at folk ville være begejstrede, hvis de kendte til det.

Jens Jørgen Jensen

Sådan siger Jens Jørgen Jensen, som er kommunikationsmedarbejder i KFS, Kristeligt Forbund for Studerende. Han er begejstret for iværksætter-målsætningen, som KFS satte i værk sidste efterår.

Iværksætteridéen

– Den største udfordring har været at kommunikere, hvad målsætningen egentlig betyder for dem, som kunne have gavn af den, forklarer Jens. Og det er da også en ret avanceret proces, som KFS har sat igang. Overordnet ønsker organisationen at udruste KFS’erne til mission på studiestederne, og her er der valgt tre fokusområder: Åbne bibelstudiegrupper, trosforsvar og kulturmøde. Alle kan tilmelde sig et af områderne og opsøge den undervisning, som det pågældende område indebærer. For at fuldføre iværksætter-forløbet skal man lave en event inden for et af de tre fokusområder. Desuden anbefaler man iværksætterne at have en medvandrer. Grafikken øverst illustrerer det.
Målsætningen er 200 færdige iværksættere inden juni 2015. På hjemmesiden kfs.dk/iværksætter er der i øjeblikket 61 tilmeldte og 7, der har afsluttet forløbet.
– Men der er flere end 7, som har gennemført, pointerer Jens og nævner de 15 LTC-elever, som er tilknyttet KFS som et eksempel.
– Vi er godt klar over, at vi ikke får så mange, som færdiggør det første år, forklarer Jens, som er meget godt tilfreds med den spæde start.
– Nu har vi påskelejr i marts, der skal vi gøre mere opmærksom på projeketet, og der kommer jo tusind, siger Jens og understreger, at man ikke ønsker at skabe elite-kfs’ere og andenrangs.

Ikke elite-kfs’ere

– Vi har netop kun sat 200 afsluttede iværksættere som målsætning, fordi det ikke er alle, som lige præcis skal gøre det her. Vi er allesammen skabt forskelligt og med forskellige gaver. Og selvom undervisningen og udrustningen er et tilbud til alle, så er det ikke alle, som skal færdiggøre, siger Jens, som håber at mange gennem udrustningen oplever at få frimodighed til at stå frem med deres tro.

KFS’ målsætningen består af tre dele, som skal gennemføres for at blive iværksætter.