Plan om topmøde mellem Obama, Abbas og Netanyahu

– Jeg formoder, at der nu er ved at blive udarbejdet en plan om et topmøde mellem præsident Barack Obama, den palæstinensiske præsident Mahmoud Abbas og statsminister Binyamin Netanyahu, siger Israels viceudenrigsminister, Danny Ayalon.
Et sådant møde ventes at blive arrangeret under Obamas forestående Mellemøstrejse, og mødestedet bliver formentlig Jordan.

Ifølge Ayalon vil Jordans kong Abdullah måske deltage i topmødet.

Om den den fasttlåste israelsk-palæstinensiske fredsproces sagde Ayalon, at han mener, at Israel skal acceptere FN-beslutningen om at oppgradere Den palæstinensiske Myndigheds (PA’s) status.
– En sådan anerkendelse er i Israels interesse og vil bidrage meget til at gentarte fredsforhandlingerne, sagde Ayalon. Israel vil give suverænitet og uafhængighed til palæstinenserne, og de vil til gengæld anerkende Israel som det jødiske folks nationalstat. Obamas besøg tjener amerikanske interesser og gengive Obama hans vigtige stilling i fredsprocessen.
Obamas besøg vil “styrke det amerikansk-israelske forhold, men ikke genstarte fredsprocessen”.

– Besøget vil fokusere på Iran og Syrien, på Amerikas diplomatiske muligheder og at koordinere positionerne med Israel., skriver Pinkas. USA forventer, at Israel undlader at tage ensidige skridt, som ikke er overensstemmende med politiske mål.
Hvad angården israelsk-palæstinensiske fredsproces har Obama ingen illusioner.
– Han er klar over vanskelighederne ved at implementere en to-stats løsning på dette stadium, skriver Pinkas, og over den store afstand melem Israel og palæstinenserne på nuværende tidspunkt