Udfordringen mødte kidnappet familie

Umiddelbart før den franske familie blev kidnappet i Cameroun, spiste de morgenmad
sammen med Udfordringens redaktør.Per Hyldgaard og den danske gruppe, som gennemførte en kristen kampagne i Cameroun (se side 12-13), mødte den franske familie, som blev kidnappet af islamister i Cameroun i sidste uge, kort før de blev bortført til Nigeria.
– Vi mødte den nu kidnappede franske familie to gange, fortæller redaktør Henri Nissen.
– Første gang var på det katolske gæstehjem i Garoua. Vi hilste på dem, og jeg snakkede med dem om de steder, de ville besøge. Ud over ægteparret var mandens bror med, og han hjalp med at læse lektier med de fire dejlige børn, som er mellem 4 og 10 år, vil jeg tro. Vi havde travlt med vores kampagne, mens de skulle videre nordpå.
Efter at Henri Nissen havde afleveret Per Hyldgaard og to andre danskere i lufthavnen søndag, fortsatte han sammen med Peter Mathiesen fra Bolderslev nordpå.
– Mandag ankom vi til nogle hytter ved Waza-parken, netop som den franske familie skulle afsted til parken i deres mørkeblå Pajero. Moderen, som er meget smuk, vinkede til os. Om aftenen var de tilbage til aftensmad, og vi spiste samtidig og hilste igen på hinanden.
– Vi skulle ind i parken, når den åbnede kl. 6, mens de skulle nordpå mod Ndjamena. Derfor så vi endnu engang hinanden til morgenmad. Vi måtte vente på kaffen, så de kørte før os. Og vi så dem ikke mere, for kort efter blev de tvunget af fem bevæbnede islamiske terrorister til at følge med ind i Nigeria.
– Det var et chok, da vi hørte, at den søde og venlige familie med deres små børn var blevet bortført.
– Dels fordi vi nu syntes, at vi kendte dem, dels fordi vi forstod, at vi ligeså godt kunne være gået i fælden.
Vi har bedt meget for dem, og vi har talt med nogle af de franske volontører, som af den franske præsident har fået ordre til at trække længere sydpå. Selv har vi ikke været bange.
Som en tysk missionær sagde, da jeg bemærkede, at terroristerne jo vidste, hvor vi hvide boede: Ja, men det véd Gud også.
Nu håber vi bare, at den voldsomme optrapning med fransk, camerounsk og nigeriansk militær langs grænsen ikke skaber endnu mere had. For vi skulle gerne kunne fortsætte missionsarbejdet her i det nordlige Cameroun, slutter Henri Nissen.
I ugens løb blev Udfordringens redaktør også interviewet i BBC, ligesom Ritzaus bureau herhjemme udsendte en nyhed om danskerne, som blev bragt i flere medier.
Nissen og Mathiesen vender først hjem den 1. marts, da de blandt andet skal følge op på kampagnen.