KIT giver Au Pairs en god start

Kirkernes Integrationstjeneste har oprettet et Filippinsk Au Pair-bureau for at undgå, at Au Pairs’ene sætter sig i gæld og for samtidig at give dem et realistisk billede af dansk kultur.- Vi skal jo hjælpe svagt stillede udlændinge i Danmark. Dem er de filippinske Au Pairs en vigtig del af.

Hans Henrik Lund, daglig leder af Kirkernes Integrationstjeneste er overbevist om at det Filippinske bureau for formidling af aupairs vil gøre en stor forskel for aupairs’ene.

Sådan siger daglig leder i Kirkernes Integrations Tjeneste (KIT), Hans Henrik Lund. KIT har netop startet et bureau for filippinske Au Pairs på Filippinerne. Det er en udvidelse af det arbejde, som de allerede længe har haft blandt filippinske Au Pairs i Danmark.

Kan undgå gæld

– Vi oplever, at mange filippinere sætter sig gæld, når de bliver formidlet via de eksisterende bureauer. Det vil vi gerne undgå. Samtidig giver vi også dem en bedre forberedelse til dansk kultur, forklarer Hans Henrik Lund.
Mange af de over 3000 filippinske Au Pairs kommer i forvejen i de danske migrantmenigheder, hvor KIT forsøger at hjælpe dem, når samarbejdet med den danske familie kører skævt.
– I den filippinske kultur siger man ja til alting, hvor man i Danmark også siger nej, når noget virker urimeligt. Selvom vi måske ikke kan lære dem det på et kursus, kan vi være med til at afstemme forventningerne mellem dem og deres værtsfamilier. Også ved at have kontakt til den danske familie på forhånd, forklarer Hans Henrik Lund.

Fire aftaler på vej

Au Pair-formidlingen er kun lige begyndt, men de fire første aftaler er allerede på vej, og Hans Henrik forventer, at den nye formidling kan være med til forhindre, at Au Pairs’ene bliver snydt fra dag et, som det ellers ofte er tilfældet.
Udover formidlingen stiller KIT stadig talrige andre ressourcer til rådighed for Au Pairs i Danmark. Også dem, som ikke kommer fra Filippinerne. Det gør de via aupairnetwork.dk, som både er tilgængelig på dansk og engelsk.