Kristne påskeæg med budskab

Supermarkedskæder som Tesco og Sainsbury’s i England sælger nu påskeæg med tre tomme kors på initiativ af bl.a. den nye ærkebiskop, John Sentamu.

Den nye ærkebiskop af York, John Sentamu, vil lære børn, at påsken handler om Jesus. Nu er flere britiske supermarkedskæder gået med til at sælge påskeæg med kors på.

Ærkebiskoppen slog alarm i sin påskeprædiken i 2010, fordi en undersøgelse havde vist, at millioner af børn ikke anede, hvad påsken drejer sig om. I én undersøgelse mente hvert tredje barn, at det var ”påskeharens fødselsdag”.
Derfor har Sentamu gennem de sidste tre år kæmpet for at få butikkerne til at sælge ”rigtige” påskeæg uden harer og kyllinger, men med tre kors i stedet. Æggene fremstilles af en kristen fair trade producent ved navn The Meaningful Chocolate Company. Firmaet vil lade overskuddet gå til velgørende formål.
Bodil