Når kirke er super-sjovt

Klovne, streetdancere og dukketeater indtager scenen, når Vigerslev Kirke d. 19. marts inviterer både børn, unge og voksne til Super KirkeRod.

Elever fra Euroclass i Kolding besøger Vigerslev Kirke til Super KirkeRod.

Der vil også være forskellige kreative værksteder og sjove aktiviteter, og danserne og klovnene vil lære deres evner fra sig.
Arrangør Thomas Balle Roswall er begejstret:
– Vi glæder os rigtigt meget over, at vi har mulighed for at give områdets børn og voksne denne oplevelse.Vi vil gerne gøre op med myten om, at man skal sidde stille og kede sig, når man er i kirke. De optrædende kommer fra en kristen efterskole og vil også fortælle, hvorfor de tror på Gud. Teenagere kan nemlig noget, som præsten ikke kan:
– Når teenagere fortæller om deres tro på Gud, er det meget umiddelbart, og det passer godt til børns måde at tænke på. Samtidig er det inspirerende for os voksne, siger initiativtageren.
Vigerslev Kirke holder KirkeRod hver måned, men denne gang er der også inviteret dansere, dukketeater og klovne – derfor tilnavnet ”Super”.
– Vi håber på den måde at lave kirke på en måde, som er relevant og sjov for alle – og så slutter vi af med at spise sammen, så man ikke som voksen skal stresse med det bagefter. Alle er meget velkomne – uanset alder og tilknytning til kirken, forklarer Thomas Balle Roswall.
Eventen starter med kaffe, saft og kage kl. 16 og slutter kl. 18 med aftensmad. Kl. 19 er der et særligt arrangement for alle i 7. – 10. klasse. Efterskoleeleverne kommer fra Euroclass i Kolding, som er en anderledes 10. klasse med fokus på drama, dans og klovneri. De rejser rundt i Danmark, Europa, Afrika og Asien for at optræde på skoler, i kirker, fængsler og slumkvarterer.
Bodil