Ny bibelsk film af høj kvalitet

En ny Hollywood-produceret miniserie ved navn The Bible gennemgår hele Bibelen i løbet af ti timer. Der er tale om en film af ”episke proportioner”, mener en anmelder.Engelsk-amerikanske Mark Burnett og hans hustru Roma Downey står bag en ny Hollywoodfilm om Bibelen.

Portugisiske Diogo Morgado er overbevisende i hovedrollen som Jesus.

Producer-parret har gennem 3½ år arbejdet for at skabe en serie, der viser den hellige tekst den ”ære den fortjener”.
Samtidig var det hensigten, at produktionen skulle gøre Bibelen levende for unge.

Stjernespækket film

Filmholdet har brugt et halvt år på at lave optagelser i Marokko, og der er ikke blevet sparet hverken på lydsiden eller blandt skuespillerne.
Hans Zimmer og Lisa Gerard spiller sammen for første gang siden filmen Gladiator. Blandt skuespillerne er der en afrikansk Samson, en irsk David og en portugisisk Jesus.
Også 40 eksperter har medvirket som konsulenter under produktionen.

Stærk og kærlig Jesus

Diogo Morgado formår at spille rollen som Jesus på en meget overbevisende måde. Han er på en gang både stærk og kærlig – og samtidig en ydmyg karakter.
– Selv om jeg har undervist i Bibelen det meste af mit liv, var det alligevel en sjælden åndelig og følelsesmæssig oplevelse at se filmen, skriver Geoff Tunnicliffe i sin anmeldelse i Christian Post.
Seriens tema er Guds kærlighed til mennesker. Det går som en rød tråd gennem serien, at der er håb.
Faktisk kaster filmen nyt lys over mange berømte bibelhistorier: Man ser gennem Sarahs øjne, da hun tror, at Abraham har ofret Isak, og man oplever, hvordan Maria ser sin søn blive pisket og korsfæstet.

På History Channel

Serien vil blive vist på History Channel i marts, og senere på året vil den være tilgængelig verden over.
– Denne gang er det lykkedes for Hollywood, mener Geoff Tunnicliffe.

Ægteparret Downey-Burnett med et af kostumerne fra deres film om Bibelen.
Et tros-projekt

– Jeg har elsket Jesus hele mit liv, fortæller Roma Downey og fortsætter:
– Optagelserne begyndte med bøn. Vi udforskede områder i Marokko, og vi ’ledte efter Jesus’. Seks uger før vi begyndte optagelserne, havde vi endnu ikke nogen ’Jesus’.
Miniseriens producere er venner med præsteparret Victoria og Joel Osteen. De har netop besøgt Osteens megakirke i Houston, Texas for at fortælle om serien.


Artiklen fortsætter efter annoncen: