Danskere leder retræte i England

På klosteret Community of the Resurrection kan man opleve brødrenes hverdag med stilhed og tidebønner.Ægteparret Ruth og Johan Schmidt Larsen arrangerer i september en klosterretræte i klosteret i Mirfield, West Yorkshire.
I klosteret Community of the Resurrection lever 22 anglikanske brødre – inklusive danske Peter Nissen – et regelmæssigt klosterliv med tidebønner, middelaldersang, gudstjeneste og dagligt arbejde.
Ægteparret Schmidt Larsen har allieret sig med Felix Rejser, og turen løber af stabelen d. 23.-29. september med tilmelding senest 1. maj.

Stilhed og refleksion

– Besøget på klosteret sidste forår var en meget speciel oplevelse for os. Vi oplevede klosteret som et unikt rum for stilhed og refleksion – et rum, som vi alt for sjældent møder i en ellers travl hverdag. Besøget gav os inspiration til den daglige vandring med Kristus. Desuden fik vi et indblik i brødrenes dagsrytme og åndelige praksis, og denne oplevelse vil vi gerne give andre del i. Vi har planlagt turen, så den bliver en kombination af retræte, pilgrimsvandring og sightseeing, siger Johan Schmidt Larsen.
– Måltiderne indtages i stilhed sammen med brødrene, og vi deltager i tidebønner og gudstjenester i klosterets kirke. Sideløbende har vi vort eget program med aftensamlinger, refleksion i kirken, pilgrimsvandring i omegnen og dagsture til domkirkebyerne York og Ripon.

Johan og Ruth Schmidt Larsen har selv fået meget ud af at besøge klosteret i West Yorkshire.

– I domkirkerne vil vi deltage i Evensong under ledelse af kirkernes berømte kor. Vi tager også en dag på pilgrimsvandring til klosterruinen Fountains Abbey, som ligger i den smukke UNESCO-mærkede park Studley Royal Warter Garden, slutter Johan Schmidt Larsen.
Bodil