Religiøse ledere: Giv Kenyatta en chance

Både kristne og muslimske ledere i Kenya siger, at de vil samarbejde med landets nyvalgte leder trods anklagen for krigsforbrydelser.

Uhuru Kenyatta er søn af Kenyas første præsident, Iomo Kenyatta.

Som en af de første handlinger efter valget mødtes både præsidenten og vicepræsidenten den 12. marts med nogle af landets ældre religiøse ledere, oplyser Åbne Døre.
Uhuru Kenyatta blev valgets vinder, da det lykkedes ham at samle 6.173.453 stemmer (svarende til 50,07 % af de afgivne stemmer). Det var det første valg, der blev afholdt efter den nye forfatning, som blev godkendt af kenyanerne i 2010.
Uenighed om resultatet af præsidentvalget i 2007 endte med voldelige optøjer. Over 1.000 mennesker blev dræbt og 600.000 fordrevet fra deres hjem. Kenyatta skal i juli fremstilles for den Internationale Domstol i Haag, anklaget for medvirken til urolighederne.
Bodil