Kirken vinder over fodboldkampen

Det Norske Misjonselskap (NMS) hjælper med at fylde engelske kirker.

James Newcome

Biskop James Newcome i Carlisle bispedømme besøgte NMS den 18. marts. Her signerede han en fornyet samarbejdsaftale mellem bispedømmet og NMS.
Siden 60’erne har der været en generel nedgang i antallet af kirkegængere i Europa, og tendensen mærkes måske mest i England. Men siden 2008 har NMS engageret sig i at hjælpe europæiske samarbejdskirker, mens de selv tager del i læringsprosessen.
– Spændende ting er i færd med at ske, melder NMS, og trenden er så småt begyndt at vende. Flere og flere fylder nu kirkebænkene i engelske kirker og menighedshuse, og gudstjenesterne er fortsat blandt de aktiviteter, som samler flest i weekenderne. Det er faktisk meget mere populært end at gå til fodboldkamp, selv i England.
Fodboldklubbene Aston Villa, Fulham og Everton var i sin tid alle et resultat af den engelske kirkes arbejde for at aktivisere fattige, unge mænd fra arbejderklassen. Også i dag er arbejdet blandt unge et vigtigt satsningsområde, både for kirken og for NMS i England, fortæller KPK.
Bodil