Debat

40 år med fri abort

Jens Ove Kjeldsen

Med andre ord: frihed til fosterdrab med statstilskud! Hvordan har det påvirket danskerne? Har det påvirket den generelle holdning til respekt for menneskeliv? Har det efterladt sår på sjælen, skyldfølelse og depression? Hvem gør status?
Vi ved, fx via abortlinien.dk, at mange kvinder efterfølgende har det svært med skyldfølelsen. De har brug for at tale med andre, som forstår dem og ikke blot bagatelliserer det skete.
I særlige situationer, fx ved fare for moderens liv, vil abort kunne forsvares. Men den nuværende totalt frie ret til at kræve et sundt og rask foster (ufødt barn) fjernet, bør ophøre.
Emnet blev drøftet i tv-udsendelsen ”Gadens parlament” den 2. april.
Samfundet tager ansvar for syge og svage med behov for hjælp. Men de ufødte under 12 uger giver samfundet ikke engang retten til at beholde livet. Det er svigt fra samfundets side. Og det bidrager til at devaluere et menneskelivs værdi.
Når aborten er fri, så kræves ingen begrundelse. Årsagen kan være hvad som helst – også forkert køn, råd til flere luksus-goder og lignende.
Fosteret er ikke en del af moderen. Det er et andet menneske med sit eget blodkredsløb og med nervebaner og hjerne- og hjertefunktion, som moderen forsyner med næring gennem navlesnoren.
Sygeplejersker og læger lades i stikken med blod på hænderne. Mødrene (og fædrene) står tilbage med samvittighedskvaler og spørgsmålet: Hvad har jeg gjort?
Jeg var med på en tur til Rom i påsken. Vi så bl.a. Colosseum, hvor ca. 2000 mennesker og 9000 dyr blev dræbt under de første 100 dages indvielsesfestligheder til underholdning for folket. Apostlene forkyndte kærlighed og omvendelse. Flere af dem blev dræbt i Rom. Dog vandt deres budskab, fremgang – i dag står Colosseum i ruiner, og der holdes messer i kirkerne.
I Rom sejrede kærligheden over kynismen. Tilsvarende udvikling skete efterfølgende i Danmark, da kristendommen fik udbredelse. Er den fri abort et tegn på, at denne udvikling i vor tid er ved at vende – med Danmark i front?
Af Jens Ove Kjeldsen,
medlem af Kristendemokraternes hovedbestyrelse og spidskandidat til Region Midtjylland