Godset fyldt med gospel

Whuoda, Whuoda, Whuoda, Håuuuuuuuuu lød brølet ud over havneområdet i Kolding sidste søndag, da den nystiftede forening Kolding Gospel Fellowship afholdt den første GospelCelebration på spillestedet. Godset.
– Man kan vist godt kalde det en succesfyldt prøveballon, når 220 glade sangere går glade, hæse og berigede hjem musisk og åndeligt, fortæller Henrik Engelbrekt Refshauge.

En gospel celebration er en blanding af koncert og gudstjeneste. Der var ikke mindre end fire dirigenter fra fire forskellige gospelkor med til at lede den musikalske del af aftenen.

Han er medstifter af den nystiftede forening Kolding Gospel Fellowship og dirigent for Lusangi Gospel Choir.
GospelCelebration er en blanding af koncert og gudstjeneste med elementer fra begge traditioner, men alt sammen i gospelmusikkens ånd af livsglæde, energi og begejstring.
Jacob Viftrup er præst i Kirke i byen og holdt aftenens tale i et nutidigt, nærværende sprog, som alle kunne forstå. Bagefter kunne deltagerne gå rundt i salen og genopfriske venskaber, hyggesnakke, nyde instrumentalmusikken eller benytte de forskellige stationer rundt i salen til reflektion over aftenens tema. De kunne male et fælles kunstværk, bede en bøn eller blive bedt for, trække et ”mannakorn” (en bøn, velsignelse, bibelsted eller salme), tænde et lys eller få nadver.

En aften i gospelmusikkens ånd: livsglæde, energi og begejstring.
Ikke kun for gospelkor

”The God is good”, blev ikke bare sunget, men for nogle stemmer brølet ud. En stor del af deltagerne havde mødtes mandagen før for at øve de fleste af sangene i tre stemmer, så vellyden var eminent. Men man kunne sagtens bare dumpe ind, uanset om man har sin daglige plads i et af de fire Kolding-gospelkor, der inviterede.
Dirigenterne fra Harte gospelkor, Vamdrup gospelkor, South City gospelchoir og Lusangi Gospel Choir ledte slagets gang med direktion og fik pumpet stemningen op til sydstatshøjder.
– Deltagerne vil gerne mødes endnu engang, så vi er nu i gang med en omfattende evaluering for at toptune den næste GospelCelebration d. 29. september, fortæller Henrik Engelbrekt Refshauge.
– Godset er booket igen, og mon ikke vi risikerer, der kommer endnu flere, der har lyst til at synge med på de inciterende gospeltekster og melodier? smiler dirigenten fra Lusangi Gospel Choir.
Det er gratis at deltage, men det er muligt at blive støttemedlem af Kolding Gospel Fellowship for at sikre de udgifter, arrangementet har. På selve aftenen blev der samlet godt 1000 kroner ind, og et par menighedsråd har også støttet arbejdet. Man kan læse mere på www.facebook.com/koldinggospelfellowship.