Israelske arabere uddannes i Syrien

Mens Syrien er ved at gå i opløsning under borgerkrigen, får lokale jihadi-islamistiske krigere tilslutning af udenlandske frivillige.
Syrien er en ideel grobund for radikale styrker, i lighed med de forhold der eksisterede i Afghanistan i 1980’erne, da al-Qaida blev oprettet, skriver bladet “Jerusalem Post” idag.
– Den ideologi, som blev lagt for dagen af grundlæggerne af al-Qaida, er i live i Syrien, og dens indflydelse mærkes mange steder i området, hedder det i avisens forside-artikel.

Et antal israelske arabere har tilsluttet sig jihadister i Syrien, og i Israel frygtes det, at al-Qaidas synspunkter vil brede sig til israelsk-arabiske frivilllige, som måske vil prøve at vende tilbage til Israel og udføre angreb, skriver “Jerusalem Post”.

Videre hedder det i artiklen:
– Jihadister bruger den samme taktik, de anvendte i Irak, Afghanistan og andre kampzoner. Israelske sikkerhedsfolk må fortsat overvåge det opvoksende “Jihadistan” nær den syrisk-israelske grænse.

Ifølge den britiske organisation, “International Center for the Study of Radicalization”, kæmper hundreder af mænd fra EU-lande sammen med oprørerne i Syrien, størstedelen fra England – og der er over 5000 udenlandske frivillige i Syrien.