Kirken slap med skrækken

– Kirken i Den Centralafrikanske Republik slap med skrækken efter meldinger om, at rebeller havde opholdt sig i Bouar, hvor vores partners hovedkvarter ligger, fortæller Mission Afrika.
– Rebellerne fra Tchad havde plyndret og søgt efter værdier. Men samarbejdskirken EELRCA slap med skrækken. Rebellerne tog den 2. april videre til landsbyen Bohong, hvor de havde et kort ophold, før de fortsatte mod den større by Bocaranga og videre til Tchad, fortalte kirkepræsident André Golike til Mission Afrikas partnerkoordinator Thore Eklund.
Andre Golike fortæller, at det lykkedes kirken i Bouar og Mor-barn-centeret i Bohong at gemme de fleste værdier, men understreger, at det har været nogle hårde dage. Han beder om forbøn for kirken og for situationen efter statskuppet og urolighederne, siden rebellerne tog kontrollen over Bangui i marts.
Oprørerne kalder sig Seleka og er en løs koalition af tre rebelgrupper. Lederen, Michel Djotodia, kalder sig nu præsident. Han har udpeget Nicolas Tiangaye som premierminister for Den Centralafrikanske Republik.
Bodil