Palmesøndag i Jerusalem

(Jerusalem, 24. mars 2013): Mange kristne fra de gamle kirkesamfund gik fra Betfage over Oljebjerget og ind i Jerusalem palmesøndag. De mindedes Jesus som red ind i byen på et æsel.
Det danske flag Dannebrog vajede over den danske gruppe som deltog. De var de eneste synlige deltakerne fra Norden. Danskene har i flere år gået i prosessionen og sunget danske salmer og sanger.
En af grupperne som spredte liv omkring sig, var de hebraisktalende katolikker i Israel. De sang kendte israelske sange i marshen. En af sangene var «Oseh shalom» (Han som skaber fred).
De største grupper var nok romersk-katolske arabere. Mange har spejderuniformer på. Sidst i prosessionen kom den katolske ærkebiskop, Fouad Twal, som kommer fra en beduinfamilie i Jordan. Han blev udnævnt til patriark af pave Benedikt i 2008.
Fortællingen om Jesus som red ind i Jerusalem, står skrevet i bl.a. Matteus 21, 1-11. Som på Jesu tid svingede folket med palmegrene og grene fra oliventræer. Den gang råbte folket «Hosianna» som er et bønneråb fra Salme 118,25 som betyder «hjælp» eller «frels». Foran Løveporten, eller Stefanusporten som den også kaldes, sang folk «Hosianna».