En rejse ind i Guds nærvær

Luke Parker er nok ukendt for de fleste i Danmark, og det var også i hans eget hjemland New Zealand, at jeg blev præsenteret for hans musik, som hængte ved og fulgte med mig hjem til Danmark, til stor glæde for mig selv og de venner jeg har delt det med.
Det er musik, som for mig er gået lige til hjertet og har fået en ganske særlig betydning.
Årsagerne er mange, men jeg tror, den dybeste grund er, at jeg med denne musik fornemmer at blive ledt lige ind i Guds nærvær. Man bliver ledt ind i hans vingers skygge.
Jeg finder, det er en rar og tiltrængt afveksling fra den dominerende type lovsangsmusik, der byder på rock og højt tempo.
De rockede instrumenter er her blevet sat til side, og den akustiske guitar luller sjælen trygt ind i stilheden.
Man bliver taget med på en rejse ind til Gud, i søgen og dybtfølt længsel efter ham, og i forventning om at ville finde ham og blive fundet af ham. En ærlig længsel fra det dybeste i sjælen bliver til den smukkeste musik til Gud.
Musikken er meget enkel, elegant og nede i tempo. Den akustiske guitar og Lukes vokal er mest i fokus, indimellem med nogle få andre instrumenter og et kor, som underbygger. Det sker, at tempoet sættes op for at underbygge den intense længsel, teksten giver udtryk for, men det virker naturligt og ikke forstyrrende.
Teksterne er meget ærlige og søgende efter Gud. Her gives udtryk for overgivelse og tillid til Gud på livets rejse. Sangene som helhed bliver til et meget poetisk og smukt udtryk for en ægte længsel efter Gud og en dyb kærlighed til ham.
Kan anbefales til brug i ens personlige andagt.
Mette Jepsen