Hizbollah beordrer Hamas ud af Libanon

Den libanesiske shia-muslimske gruppe Hizbollah har beordret den palæstinensiske sunni-gruppe Hamas til omgående at forlade Libanon.
Såvel Hamas i Gaza-striben som Hizbollah i Libanon kan enes om at have Israel som en fælles fjende.

Noget helt andet er de to teroristorganisationers opfattelse af situationen i den arabiske verden.

En senior Hizbollah sikkerheds-embedsmand har informeret Hamas’ repræsentant i Libanon, Ali Baraka, om denne udvisning, oplyser nuhedsbureauet “Middle East Online”, skriver bladet “Jerusalem Post” idag.

Udvisningen skyldes, at Hamas støtter de syriske oprørere, der kæmper for at styrte præsident Bashar Assad, oplyses det.

Såvel Hamas som Hizbolah er allierede af Iran, som støtter dem finansielt og militært.

“Islamisk Jihad”s repræsentant i Libanon, Abu Imad Rifal, udtaler imidlertid, at Hamas vil forblive i Libanon, og at der ikke har været nogen ændring.

Også Ali Baraka benægter oplysningen om udvisningen og siger til den libanesisiske avis “Aliwa’a”, at Hizbollah-folk i Libanon er “forundrede” over denne information.

Hamas opgav dets hovedkvarter i Damascus ifjor, siger vicepræsidenten for forskning i “Foundation for Defense of Democarcies”, Jonathan Schanzer, og betegner dette som et tegn på spænding med Iran, Hizbollah og Syrien. Han siger, at Hamas nu får langt mindre støtte fra Iran, men mere fra sunni-sponsorere som Qatar og Tyrkiet.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Fra Ain al-Hihwas flygtningelejren nær Sidon oplyses, at palæstinsensere i lejren brændte hjælpe-leverancer sendt af Hizbollah, tilsyneladende for at vise deres misforsnøjelse med bevægelsens støtte af Assad-styret.