“Hitler ville have grædt af glæde over den norske karrikaturtegning

– Hitler og Himmler ville have grædt af glæde over denne ondskabsfulde antisemitiske karikaturtegning i den norske avis “Dagbladet”, udtaler en fremtrædende jødisk kilde idag i Israel efter offentliggørelsen i bladet af en tegning af en jødisk omskærelse.
– Vi fordømmer denne hån, siger rabbiner Abraham Cooper på vegne af Wiesenthal Centret, der er oprettet af nazijægeren Simon Wiesenthal, og som i disse dage afholder et globalt forum i Israel tilbekæmpelse af antisemitisme.
– Vi opfordrer Norges ledere til at fordømme denne ophidselse, siger han.

Den norske karikaturtegning, siger man i Israel, er en hæslig forvrængning af den jødiske skik med omskærelse af drengebørn (hvilket praktiseres af sundhedshensyn langt uden for de jødiske rækker).

Også præsidenten for Den europæisk-jødiske Kongres, dr. Moshe Kantor, kritiserer skarpt den norske avis for at have bragt denne tegning, som, siger han, “har krydset alle linjer af anstændighed og drypper af had og antisemitisme”

Hans organisationen udersøger nu muligheden af, at “dette legalt set er en ophidselse og tilmed en had-forbrydelse, som vil kræve juridisk handling.”

Kantor siger, at grunden til at der er love mod had er, at “det moderne samfund indser forbindelsen mellem ophidselse og vold”.