Kommune fjerner buske fra abortmindelund

Ringkøbing kommune har rettet sig efter Retten til Livs krav om at fjerne ulovligt plantede buske.Nu er Abortmindelunden i Vedersø rigtig klar til mindesamværet den 9. juni for de 770.000 dræbte ufødte.
Ringkøbing Kommune har nemlig i overensstemmels med Retten til Livs krav fjernet en gruppe buske, der spærrede for udsynet til mindestenen
Det var kommunen selv, der havde plantet buskene nogle år tilbage i overbevisning om, at den del af grunden var deres. Men en nylig landmåler-opmåling af grunden viste, at det ikke var tilfældet. Derfor bad Retten til Liv kommunen om at fjerne buskene seneste den 16. maj. Den opfordring valgte de at rette sig efter.
– Nu er der fuldstændig frit udsyn, og vi slipper for at flytte stenen, siger Orla Villekjær, tidligere landssekretær for Retten til Liv, som er meget glad for nyheden.
– Det er også der, den står bedst.
Ved en højesteretsdom i 2007 blev foreningen påbudt at fjerne stedets øvrige symbolske genstande bortset fra mindestenen.

Med Kierkegaard og Munk

– Dommen har ikke kunnet fjerne det faktum, at stedet er indviet som Abortmindelund. Et sted hvor vi mindes de dræbte ufødte, slår Ellen Højlund Wibe, landssekretær for Retten til Liv, fast.
Ved mindehøjtideligheden den 9. juni vil Orla Villekjær tale om ”Abortmindelunden – med Kaj Munk og Søren Kierkegaard som mentorer”. Senere slutter eftermiddagsarrangementet med en mindegudstjeneste.