Kvik som en rapper

Dette album indeholder tonsvis af breakdown og tunge guitar riffs. De udfører deres musik på et yderst højt niveau og de formår også at udnytte en række musikalske effekter (rumklang, ekko, panorering), hvilket gør det spændende at lytte til.
Sangen ’Hollow King (Sound of the End)’ er et rigtig godt eksempel på dette. Til sidst i sangen kommer der noget clean vokal, hvor de gør det spændende ved at smide en masse rumklang på vokalen, så det lyder som om, at vi pludselig er i rummet. I forlængelse af dette gør de brug af både clean vokal og growl. Det er en spændende brug af begge vokalmetoder, som giver metalcore gruppen et lille twist af rock. Deres vellykkede ballade ’Skin & Bones’, som minder om noget Linkin Park eller Skillet kunne have lavet, gør, at de er ideelle til dem, som ønsker at prøve at lytte til noget lidt tungere metal.
Men til os som godt kan lide den rå growl, bliver jeg forbløffet over, hvilken fart og tydelig udtale vokalen giver os i de hurtige sekvenser. Jeg havde simpelthen svært ved at følge med i teksten ved siden af, mens jeg hørte sangen.
Trods al rosen, så er det svært at fange, hvad det er, de vil med flere af deres tekster. Jeg synes, at det er en skam at sidde tilbage med en følelse af ikke at kunne forstå budskabet fra et brand-godt album med masser af små lækkerier for ørene. Nogle tekster er dog tydelige som denne i ’Eyes to See’, hvor de synger i omkvædet:
“I ran away from everything I need, You kept your word and stood right next to me”.
Den sætning har et stærkt og klart budskab i mine ører, så den sætning vil jeg lade stå som det sidste af det, som jeg har at sige om et godt og stærkt album fra Fit for a King.
Søren Jacobsen/
facebook.com/groups/assaultingvanity/