Mirakler ved Genesaret Sø – i dag i 2013

Torben Søndergaard fortæller om sin rejse til Israel, hvor han oplevede at Jesus stadig gør mirakler ved Genesaret Sø.- Der står i Bibelen, at Jesus Kristus er den samme i går og i dag og til evig tid (Hebr 13,8). Men tænker vi egentligt over, hvad dette betyder? spørger Torben Søndergaard.

Torben Søndergaard

– Hvis det er rigtigt, at Jesus er den samme i dag, så er Helligånden også den samme i dag. Dette betyder også, at alt hvad vi læser i Apostlenes Gerninger, er det samme i dag. For Apostlenes Gerninger handler ikke kun om apostlene, men om hvordan Helligånden virkede igennem de første disciple.
I Apostlenes Gerninger læser vi netop om, hvordan Helligånden ledte de første kristne.
Vi læser om, hvordan Jesus fortsætter med at gøre tegn, undere og mirakler, men nu er det igennem hans ”legeme”, dvs. disciplene. 
Hvis Jesus ikke har forandret sig, så kan vi også i dag opleve hvad, vi læser der, konkluderer Torben Søndergaard.
– Min familie og jeg er lige kommet hjem efter en uge i Israel, hvor vi erfarede, hvordan Jesus virker på samme måde i dag. Dette er, hvad vi ser ske i Danmark og alle andre steder. Men det var nu ekstra specielt at opleve det ske i Israel.

Inviteret til Jerusalem af ukendt præst

– For ca. 1 1/2 måned siden sad vi hjemme hos mine forældre og drak kaffe. Vi kom pludselig til at tale om Israel.
På et tidspunkt sagde jeg, at jeg altid havde drømt om at komme til Israel med min familie. Jeg sagde også, at jeg faktisk fornemmede, at dette var noget, Gud ville. Men jeg må indrømme, at jeg ikke i min vildeste fantasi havde troet, at det ville gå så stærkt.

Samtidig med, at Torben Søndergaard følte en tilskyndelse til at se de steder, hvor Jesus virkede, inviterede en ukendt svensk præst hele familien til Israel.

For allerede to dage efter ringede en dame til mig fra Jerusalem. Hun var tidligere svensk folkekirkepræst, som var blevet fornyet, og de sidste 13 år havde hun boet i Jerusalem med sin familie. Hun ringede og fortalte begejstret, hvordan hun for netop to dage siden havde oplevet, at Helligånden talte til hende om at gå ind på nettet og se nogle videoer om mirakler på YouTube.
Hun finder der nogle videoer med mig og oplever, at Gud rører hende, gennem det hun ser. Hun besøger da min hjemmeside TheLastReformation.com. To dage efter oplevede hun pludselig, at hun skulle ringe og invitere mig derned.
Vi bad sammen i telefonen, og det hele var rigtig stærkt.
Dagen efter sender hun så en mail, hvor hun skriver, at hun nu havde overført 20.000 svenske kr. til os, så vi kunne komme derned alle fem (Lene, mig og vores tre børn), fortæller Torben og udbryder begejstret:
– Wow, hvor er Gud dog stor. Samme dag jeg snakkede med mine forældre om, at Gud snart ville, at vi skulle til Israel, talte han til en kvinde i Jerusalem. Jeg kendte hende overhovedet ikke, men Gud talte til hende, og nu har vi så været i Israel.
Hvor er Gud stor – han kan lede os i dag på samme måde, som vi læser i Bibelen.
 

Fantastisk at se, hvor Jesus gik

– Det var en kæmpe velsignelse at opleve Israel og se alle de fantastiske historiske steder, hvor Jesus har været.
Jeg elsker bibelsk historie. Så jeg blev gang på gang begejstret og faldt helt i staver over at være der, hvor der tidligere var sket så meget. At gå der, hvor Jesus havde gået, var helt unikt. Dem, der har været der, ved hvad jeg taler om. 

En bedre tid i dag

– Men selvom jeg elsker det og kan bruge meget tid på at drømme mig tilbage til den tid, hvor Jesus gik her på jorden, så taler Bibelen netop om, at vi i dag lever i en ny og bedre pagt, forklarer Torben.
– Vi lever i en tid, der på alle måder er bedre, og derfor sagde Jesus også til sine disciple, at det var det bedste for dem, at han gik bort. For gik han ikke bort, kunne han ikke sende Helligånden til os (Johs. 16,7).
Igennem Helligånden kan vi i dag vandre med Jesus og lære ham at kende.
Selv om vi nogle gange kan ønske os tilbage til den tid, hvor de levede, så står der i Bibelen, at profeterne så frem med misundelse på den tid, vi i dag lever i. En tid, hvor Guds ånd udgydes over alle mennesker (Ap.G. 2,17).
Jesus er den samme i dag, og ved Helligånden kan vi få lov til at opleve dette.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Mirakel ved søen

– En dag var vi ved Tiberias Sø eller Genesaret sø, som den også kaldes, fortæller Torben.
– Vi var det sted, man læser om i Johannes Evangeliet kapitel 21. Der, hvor Jesus kom til sine disciple efter opstandelsen. Der, hvor Jesus beder dem om at kaste nettet ud på den anden siden, så de pludselig fanger en masse fisk, og hvor Jesus spørger Peter tre gange, om han elsker ham.
Da vi havde været helt nede ved vandet og var på vej op igen, stoppede vi en dame i kørestol. Hun var fra Brasilien og havde ødelagt noget i sit ben, hvilket gjorde, at hun ikke kunne gå.

Kvinden rejste sig fra kørestolen og ville ikke tie stille.

Jeg lægger hånden på hendes knæ og beder for hende. Pludselig sker der så meget, som var så overvældende, at jeg stadig ikke kan forstå det.
Kvinden rejser sig pludselig op fra kørestolen og går rundt, mens hun græder og råber højt.
En katolsk præst kommer ud af den katolske kirke, som er bygget nede ved søen, og tysser på os, mens han gør tegn til, at vi skal være stille. 
Men kvinden fortsætter med at råbe og græde. Hun er helt begejstret, og pludselig kommer der 10-12 andre brasilianere løbende nede fra vandet. De står nu alle i chok og ser på damen, der går rundt og råber.
Jeg spørger en dame, som er deres tolk, hvad hun råber.
”Ingen smerter, ingen smerter, jeg kan gå, jeg kan gå!”
Derefter vil flere også bedes for. Først beder jeg for en mand med en stok. Han bliver også vildt begejstret og kan pludselig bruge sit ben uden smerter. Han hopper og danser nu rundt uden sin stok, mens kvinden, der tidligere sad i kørestol, står ved siden af den tomme kørestol.
Endnu én kommer og bliver helbredt i ryggen og en anden i benene. Derefter kommer der en og siger: ”Jeg er præst, og jeg inviterer dig til at komme til Brasilien.”
Mens jeg står og taler med ham, kommer der en mere og siger: ”Bed for mig om, at jeg må få, hvad du har.” 
Jeg lægger hånden på ham, og Helligånden kommer over ham, som jeg sjældent har oplevet det. Han falder ned og ligger der på stenene foran den katolske kirke, og alle kan se, hvordan Helligånden rører ved ham.
Det hele var så vildt – jeg har sjældent oplevet Helligånden så stærk og set sådan en respons fra folk, der blev helbredt.
Flere andre kom til og stod og kiggede på. Der var bl.a. nogle kinesere, som havde set det hele, og de stod med store øjne.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Jesus er den samme

– Vi tog alle hinanden i hænderne og bad, hvorefter vi gik igen. Jesus lever i dag, og han har virkelig ikke forandret sig.
Hvor var det stort at opleve dette netop der på det sted.
Jeg tror også, at Jesus i dag vil sige, at vi skal kaste nettet ud der, hvor han siger det.
Han spørger også i dag: Elsker du mig virkelig?
Til det kan jeg sige: Ja, det gør jeg. Jeg elsker dig Jesus.