Syrien: “Vi vil sende missiler mod Tel Aviv”

Assad-styret har gjort avancerede overflade-til-overflade “Tishreen” missiler klar til afskydning mod Tel Aviv, hvis Israel foretager et nyt luftangreb mod Syrien, skriver det britiske blad “Sunday Times” idag.
Sagkyndige betegner dette våben som “særdeles nøjagtigt”, og siger, at det kan forårsage seriøs skade.

Ifølge bladet har recognoscerings-satellitter sporet den syriske hærs forberedelser til afskydning af dette missil, der betegnes som det mest avancerede i det syriske arsenal.

En fremtrædende israelsk kilde siger til bladet “New York Times”, at Israel, der har rettet nylige flytogter mod Syrien, overvejer nye angreb og har advaret præsident Bashar Assad om, at hans styre vil blive konfronteret med “lammende konsekvenser”, hvis det udfører gengældelsesangreb mod Israel.

“Israel støtter oprørerne”

I et sjældent interview har Assad til den argentinske avis, “Clarin”, udtalt, at Israel støtter den syriske opposition, som Assad betegner som “terrorister”.

Assad har til bladet sagt, at Israel støtter terroristgrupperne på to måder, dels ved at give dem logistisk støtte, dels ved at meddele, hvor der skal angribes og hvordan. De har f. eks. angrebet en radarstation, som er et led i det syriske luftforsvar, og som kan opdage ethvert indkommmende fly, især fra Israel.

Den syriske præsident, der betegner oprørerne som “terrorister”, siger til bladet “The Guardian”, at den israelske støtte til oprørsstyrkerne er gjort for at hæve disse styrkers moral.

Det amerikaske blad “Wall Street Journal” har i weekenden skrevet, at Rusland fortsat bevæbner Assads styre og har sendt over 12 krigsskibe til at afpatruljere farvandet nær den russiske flådebase i Syrien, hvilket amerikanske og europæiske kilder betegner som “aggressivt”, og at det er en advarsel til Vesten og Israel om ikke at intervenere i den syriske borgerkrig.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Samtidigt har “New York Times” oplyst, at Rusland til Syrien har overført avancerede anti-skibs krydsermissiler, som truer israelske krigsskibe og israelske gasfelter 300 km fra Israels kyst.

Ifølge bladet har Rusland tidligere leveret Syrien en anden version af dette missil, betegnet “Yakhonts”. Den nyeste udgave er udstyret med et avanceret radar, som gør missilerne mere effektive.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Angreb med kemisks våben

Assads hær skal, ifølge bladet “Al Arabyia”, have brugt kemiske våben i et angreb mod et boligkvarter i Damascus og den nordlige by Saraqeb og forårsaget åndedrætsbesværligheder hos tilskadekomne.

BBC rapporterer, at indbyggere i Saraqeb har oplyst, at regerings-helikoptere har droppet mindst to giftgas-containere.

7 Hizbollah-krigere dræbt

Oprørsstyrker oplyser, at de har dræbt 7 Hizbollah-krigere, der var på vej til Homs for at deltage i kampene der, og at de har dræbt fire iranere ved at ødelægge den syriske regeringsbil, de kørte i.