Hizbollah har lidt svære tab i Syrien

Mindst 20 Hizbollah-krigere, der kæmpede sammen med de regeringstro tropper i Syrien, er blevet dræbt i den syriske by Qusair, som holdes af oprørsstyrker, oplyser den arabiske TV-station “Al-Arabiya”, ifølge israelske medier.
Deres lig er blevet brag til hospitaler i Beirut. En af de dræbte mænd var Fadi-al-Jazar, et senior-medlem af Hizbollah.

Han har tidligere siddet fængslet i Israel og blev løsladt som led en fangeudveksling. 62 sårede, heriblandt et antal Hizbollah-krigere, blev taget til forskellige hospitaler i Libanon.

I slutningen af weekenden indledte syriske tropper, støttet af Hizbolllah, et massivt angreb mod Qusair. Hadi Abdallah, en aktivist, siger fra kampstedet, at syriske krigsfly bombarderede byen i morgentimerne, og at den blev ramt af granater i et tempo af 50 pr. minut. Mindst 52 personer blev dræbt, de fleste civilpersoner, siger han.
– Hæren beskyder Qusair med tanks og artilleri fra nord og øst, mens Hizbollah fyrer med raketter og morter-ild fra syd og vest, oplyser han.

Kampområdet, der er nær Orontos floden, omfatter Sunni- og Shia-landsbyer. Det er livsvigtigt for præsident Bashar Assad, som tilhører alawit-sekten – en udløber af shia-islamismen – at holde en rute åben fra Hizbollahs støttepunkter i Baka’a-dalen nær Syriens Middelhavskyst, beboet af alaviter.

Israel beskudt

En israelsk observationspost i grænseområdet på Golan-højderne meddeler, at der fra den syriske side af grænsen har været beskydning af et åbent område i Israel.
Der meldes ikke om meneske- eller ejendoms-skader. En klage er imidlertid blevet tilstillet FN.

Det israelske militær undersøger nu, om ilden har været tiltænkt Israel.