Verdens største eksportør af droner

Israel er blevet verens største eksportør af droner.
Iølge en undersøgelse foretaget af det internationale industri-rådføringsfirma, Frost & Sullivan, er Israels salg af ubemandede fly nået op på 4.62 milliarder dollars i løbet af de sidste seks år.

Dette salg udgør omkring 10 procent af Israels eksport af forsvarsmateriel, der beløb sig til omkring 6.1 milliard dollars på årsbasis, heraf droner til en værdi af 578 millioner dollars årligt.

En af grundene til dette opsving er Frankrigs store interesse i at købe droner, der kan skaffe efterretnings-oplysninger med henblik på at opbygge en moderne flåde.

Frankrigs eksisterende tekniske udstyr menes at være forældet, hvilket fremkom ved dets militære intervention i Mali og dets mangel på “overvågelses”-droner til brug i moderne krigsførsel. USA skaffede det franske militør efterretning fra dets droner baseret i Niger.
– Der er for tiden kun to lande, som laver droner, siger den franske forsvarsminister, Jean-Yves Le Drian – USA og Israel. Vi forhandler nu med dem om et omgående køb af droner.

Anskaffelse af udenlandsk militært materiel er et sensitivt emne i Frankrig, der ønsker at være mindst muligt afhængig af dets allierede for at sikre dets forsvarsbehov.

Ifølge det franske blad “Le Monde” vil Frankrig stationere to amerikansk-fremstillede droner i Mali inden årets udgang.

Israel anses for at være et center for produktion af droner, ikke mindst takket være, hvad landets eskadriller af ubemandede fly har udrettet.

Disse omfatter “Eitan” med et vingefang af indtil 26 meter, og “Hermes 450”, der – ifølge udenlandske meddelelser – kan udføre målrettede drab fra luften.


Artiklen fortsætter efter annoncen: