De frivillige er guld i sognene

Frivillige er opfindsomme, engagerede og samfundsbærende. Derfor er de et plus for folkekirken.
Det var en af konklusionerne på en paneldebat på Sognemedhjælpernes landskursus sidst i maj.
I panelet blev det diskuteret, hvorvidt de frivillige stjæler arbejdspladser. Konklussionen var, at så længe frivillige fik lov til at lade lysten drive værket og ikke blev tvunget til at tage fastlåste opgaver på sig, ville de ikke stå i vejen for ansatte.
– Mange initiativer sker på foranledning af frivillige, som kan se et behov. Det tager ikke arbejdet fra mig, men det bevirker måske, at jeg kan kaste mig over nye arbejdsområder. Det frivillige arbejde lever af lyst og dør af pligt. Det må aldrig blive en sur pligt, fastslog Kirsten Thoftgaard Nielsen, sognemedhjælper i Holstebro Kirke.
Eva