Rundt om hele Bibelen

Bibelen bliver foldet ud, gransket og diskuteret, når Bibelselskabet i samarbejde med Silkeborg Højskole inviterer til højskoleugen ”Bibelen – mere end en bog” i uge 26.

Højskolekurset om Bibelen byder på et hav af foredrag, workshops og kulturelle oplevelser. Foto: Carsten Lundager.

”Bibelen – mere end en bog” er et højskoleophold, hvor Bibelen er i fokus gennem foredrag, koncert, teater og workshops med landets førende formidlere af Bibelen inden for rammen af et klassisk højskoleophold. Det fortæller Cecilie Vestergaard Raaberg fra Bibelselskabet, der selv står for flere oplæg i løbet af højskoleugen.
I ugens løb fortæller professor Erik A. Nielsen om det kristne billedsprog som kilden til mange århundreders kunst, herunder de danske salmer.
Oversætter Malene Bjerre fortæller om at oversætte Bibelen, så man kan forstå den. Og tegner og forfatter Peter Madsen, der står bag blandt andet bestselleren Menneskesønnen, fortæller, hvordan man tegner det, som ingen har set.
Eva