Græshopper plager Madagaskar

Græshoppesværme af ”bibelske dimensioner” har ramt Madagaskar.
– Græshopperne på Madagaskar æder 1000 ton grønt om dagen, fortæller Line Friis, der er biolog og journalist i DR.
– Det er ikke bare sådan nogle grøftekantsgræshopper, som vi har herhjemme. Det er nogle kæmpestore bavianer, og de spiser deres egen vægt dagligt, fortæller hun i Go’Morgen P3 om insekterne, der typisk er 5-6 cm lange, og sagtens kan lægge op mod 150 æg. Fugt i kølvandet på en cyklon har gjort forholdene særdeles gunstige for sværmen.
Insekterne æder hver dag lige så meget, som halvanden million mennesker fortærer. Derfor beder Madagaskars regering nu FN om 20 mio. dollars til at redde den 22 mio. store befolkning fra hungersnød. De 9 mio. er bønder, som nu mister deres afgrøder.
– Man burde tænke på, om man ikke kan spise dem. Det er sundt, det er mere bæredygtigt og en supergod proteinkilde, foreslår eksperten.

Ligesom i Bibelen

Bibelen fortæller, at Gud sendte en lignende græshoppe-plage over Egypten, da Farao ikke ville lade Israels folk rejse. Det var den 8. plage efter Vand til blod, Frøer, Myg, Bremsesværme, Pest, Bylder, Torden og hagl. Efter Græshopperne fulgte Mørke og Død.
Bibelkritikere har ofte tvivlet på, at plagerne virkelig skete. Men flere af plagerne er gentaget senere i historien.
Henri.