Kendte danskere taler om Bibelen

Med folkekirkens nye facebook-app ”Dit dagens ord” giver kendte og almindelige danskere deres bud på betydningen af forskellige bibelvers.Videoer på Facebook. Det er konceptet bag folkekirkens nyeste tiltag i socialmedia-land.

Kendte danskere og helt almindelige sidder side om side, når bibelvers, primært fra ordsprogene, bliver gennemgået på folkekirkens nye facebook-app ”Dit Dagens ord”

Initiativet har fået navnet Dit Dagens ord og består af korte videoklip, hvor en række almindelige og kendte danskere fortæller om deres oplevelse af et citat fra Bibelen. Dermed er det en videreudvikling af Dagens ord, hvor det i stedet var præster, som kort fortalte om et bibelvers.
Blandt de medvirkende er musikeren Simon Kvamm, skuespilleren Jonas Schmidt, danseren Mads Vad, kirkeminister Manu Sareen og rapperen Orgi-E fra Suspekt, udover alle de helt almindelige danskere. En stor del af de ord, som der fortælles om, kommer fra ordsprogenes bog.

Tæt på troen

Skuespilleren og komikeren Jonas Schmidt, der er kendt som den højtråbende flodhest Dolph, fortolker i app’en et bibelcitat om vrede.
For ham er det helt naturligt at sætte ord på, hvad Bibelen betyder for ham.
– Mine forældre sang i kirkekor, da jeg var helt lille, så jeg er nærmest vokset op i kirken, og kristendommen er ret tæt på mig, siger Jonas Schmidt, der alligevel ikke er helt sikker på, om han tror på Gud.
– Men et eller andet tror jeg på, for der er en grund til, at vi handler som vi gør. Mine egne moralbegreber og mine etiske holdninger bygger på de kristne værdier, og de sidder dybt i mig.

Hvor danskerne er

Med facebook-app’en Dit Dagens ord giver folkekirken.dk ordet frit og inviterer til debat og dialog om Bibelens budskaber.
– Facebook er blevet vores nye ’forsamlingshus’. Det er her, vi mødes for at debattere og dele vores tanker med hinanden, og det er netop, hvad vi gerne vil med Dit Dagens ord: At danskerne debatterer, hvad Bibelen betyder for dem, siger redaktør på folkekirken.dk, Ellen Aagaard Petersen, og tilføjer, at facebook app’en er udtryk for et øget fokus på at være til stede på sociale medier.
– Folkekirken skal være der, hvor danskerne er. Det er ikke nogen hemmelighed, at der er flere danskere på facebook end på kirkebænken søndag morgen, så der skal vi selvfølgelig også være, siger Ellen Aagaard Petersen.
Eva