Kristen efterskole propfyldt

Først sagde de stop, så tog de ti mere ind og ti mere. Men nu kan der ikke være flere på Rudehøj.Rudehøj Efterskole melder fuldt hus til næste år. Faktisk fuldt hus plus tyve.

Rudehøj Efterskole kan melde mere end fuldt hus til næste år.

Jacob Hørning, forstander på Rudehøj Efterskole, kan næsten ikke få armene ned.
– Skolen, klasseværelserne og måden vi gør ting på er gearet til 90 elever. Men det nåede vi allerede sidste efterår, så vi kiggede på hinanden og sagde: ”Vi tager lige 10 mere.” Det blev vi så ved med, til der var 110 tilmeldt, forklarer Jacob Hørning.
Men nu er der ikke flere pladser. Rudehøjs 41 værelser bliver næsten allesammen til tremandsværelser, og så er der fuldt hus.
– Vi er meget opmuntrede af de fine tal og oplever også stor velsignelse i det.

Fra kirkeligt bagland

Jacob Hørning kan fortælle, at en stor del af eleverne kommer fra det kirkelige bagland. Både fra Oasemenigheder, men også fra frikirkerne.
– Det giver mening for os, for det er jo de værdier, vi ønsker at bygge skole på, slår han fast og peger på skolens forbedrede musik- og lovsangslinie som noget af det, der trækker ekstra mange til.
Derudover er FRONT, som er Rudehøjs Discipeltræningslinie, også blevet et trækplaster.
– I dette skoleår er der 13. Næste år er der 28. Vi sagde egentlig stop ved 24. Men nu har vi for alvor sagt stop, forklarer Jacob Hørning.
– Det kan være virkelig svært at sige nej til nogen, som er grebet af vores skoles værdier og tilbud.

Eleverne sælger os

Desuden har Rudehøj en Idræt og Friluftslivslinie, som også tiltrækker mange.
– Men vi ved godt, at det, der allermest sælger efterskolen, er vores elever. Desuden har vi nogle exceptionelle lærere, som mestrer den vanskelige kunst at turde at gå helt tæt på teenagerne. Derfor har vi nærmest ingen frafald i årets løb, forklarer Jacob Hørning.