Thomas Høyer: – Det er jo wow!

26 kristne unge og knap så unge fra hele landet bruger fire dage i uge 27 på at lære om evangelisation og øve sig i København. Thomas Høyer havde kun turdet satse på en håndfuld.- Vi giver ikke op, hvis vi kun bliver en håndfuld, så må vi bare blive flere næste år.

Den første uge i juli parkerer Cafébussen for første gang til arrangementet ”Calling Copenhagen”.

Sådan sagde et par af arrangørerne af Calling Copenhagen – Kald på København – til hinanden, da Indre Missions Cafébus og Bethesdas evangelist Thomas Høyer slog sig sammen om arrangementet.

En positiv udfordring

Men på Indre Missions Årsmøde kunne leder af Cafébussen, Kristian Lindholm, fortælle, at han med 26 tilmeldte var tøvende overfor at invitere flere med. Thomas Høyer er helt enig.
– Jeg og Kristian har da helt klart en positiv udfordring i forhold til at finde flere arrangementer i København, som er interesserede i vores hjælp og opbakning i den uge.
Copenhagen Calling begynder den 30. juni og slutter den 4. juli. Udover bøn, lovsang og bibelundervisning vil deltagerne få undervisning i evangelisation og på-stedet træning.
– Man lærer jo ikke at tale med mennesker om Jesus af at snakke om det, men ved at gøre det, slår Thomas Høyer fast.
En del af den praktiske træning vil være at støtte op om Vigerslev Kirkes ghetto-evangelisation. Calling Copenhagen vil desuden indebære, at Klaus Laursen fra Bornholm reciterer Markusevangeliet udenad på Strøget, og der skal være gadecafé og natmission i ugens løb.

Troværdige vidner

Thomas Høyer er både forventningsfuld og realistisk.
– Jeg elsker at være på gaden og vidne om Jesus, også selvom der ikke kommer målbar vækst i vores missionshus af det. Men jeg skal ikke hindre Gud i at gøre mere end det.
I forvejen er Thomas Høyer sammen med frivillige fra Besthesda i København på gaden hver tredje uge i et par timer. Her siger erfaringerne, at man af og til får en god snak, men sjældent med de indfødte københavnere. Det er oftere turister, hjemløse eller migranter, som stopper op. Derfor er det også typisk Bethesdas internationale arbejde IKC, som får mest ud af evangelisationen.
– Uanset hvad der sker eller ikke sker, så har vi en ambition om at være troværdige vidner om Jesus, så mennesker må tage imod ham, forklarer Thomas Høyer.
– Samtidig vil vi gerne henvise til den lokale Indre Missions Forening i Bethesda. Hvis mennesker længere væk fra har brug for et kontaktpunkt, har vi jo heldigvis internettet, hvor vi kan følge op, eller vi kan finde en kontakt, hvor de bor.

Sammenlægningen gav mening

Tidligere har Cafébussen haft et arrangement med træning i evangelisation i Roskilde op til Roskildefestival. Men da festivalen nu har fået sit eget supermarked, forventes færre mennesker i i byen. Samtidig havde Indre Mission i København de seneste år haft det udadvendte arrangement ”Reach the City”, hvor Bethesda samarbejdede med Friluftsmissionen. Men det arrangement savnede medarbejdere. Derfor gav sammenlægningen af de to begivenheder god mening.
Thomas Høyer er taknemmelig og begejstret over det store antal tilmeldinger, som samarbejdet har givet:
– Vi behøvede ikke at have været så forbeholdne i vores forventninger. Det er jo wow!