Mobil hjælp til abortsøgende

Et team af kristne eksperter tilbyder gravide ultralydscanninger og rådgivning i 22 mobile klinikker i USA.
Michael Homula, som leder organisationen ICU Mobile eller Image Clear Ultrasound (’klart ultralydsbillede’), siger, at forkortelsen ICU kan opfattes som ”Jeg ser dig” eller ”Jeg ser dig i maven”.
– Det er ikke en mobil anti-abort klinik. Men vi vil gerne appellere til kvinder, som overvejer abort. Navnet ICU er tilstrækkelig netralt til, at de mobile klinikker får lov til at fungere, og det gør de med stor omsorg og kærlighed til de gravide, siger Homula.
En teenager ringede til teamet og fortalte, at hun skulle have foretaget abort næste dag. Teamet kørte til den modsatte ende af byen for at møde hende. De foretog en scanning og bad for pigen, men hun ville alligevel gennemføre aborten. Teamet sagde nu, at de ville møde hende, når hun havde fået aborten, fordi hun da ville have brug for dem. Men efter 20 minutter på abortklinikken kom pigen ud til teamet. Da havde hun opgivet at få abort og skrevet sit barn op til adoption i stedet.
Bodil