Vil du se engle?

Gary Oates vil lære kristne at opleve mere af den åndelige virkelighed, efter at han selv oplevede dem i Brasilien og derefter andre steder.Normalt regner vi jo med, at engle er usynlige – hvis vi da i det hele taget tror på, at de findes. Men Gary Oates har set dem. Flere gange.

Gary Oates har flere gange været i Danmark.

Det fortæller han om i sin bog ”Åbn mine øjne”, som også lægger op til, at vi andre kan få den trosstyrkende oplevelse at se Guds overnaturlige engle.
For i slutningen af bogen leder han læseren i den samme form for bøn, som han selv bad, da han i 2002 fik øjnene op for englene.
Gary Oates har for nylig været på turne rundt om i Danmark, hvor mange læsere har mødt ham.

Åbn hans øjne

Titlen hentyder til beretningen om profeten Elisa, der i 2. Kongebog kap. 6 beder for sin tjener Gehazi: »Herre, luk hans øjne op, så han kan se.«
Gehazi var gået i panik over den store fjendehær, som omringede byen. Men Elisa beroligede ham (v.16): »Der er ingen grund til panik, for der er flere, der kæmper på vores side end på deres.«
Herren åbnede tjenerens øjne, og han kunne nu se, at bjerget var fyldt med ildheste og ildvogne rundt om, hvor de stod.
Mon ikke vi er mange kristne, som godt kunne tænke os at få øjnene op for en hær af usynlige hjælpere, som var på vores side?
Gary var selv en deprimeret kristen, som længtes efter at se Guds gode vilje ske, da Heidi Baker i 2002 profeterede over ham, at inden et år ville han og Hathi opleve mere frugt af deres tjeneste, end de havde oplevet gennem 20 år. Og som Gary spøgefuldt bemærker: Heidi tog fejl. Det tog kun 6 måneder!

Begynd med at overgive

Under en bustur i Brasilien med Randy Clark (som vi netop har haft besøg af i København) hører Gary en lokal kristen fortælle om, hvordan han havde set engle. Nu ønsker Gary at få åbnet sine øjne og andre sanser for Guds fantastiske virkelighed. Det første råd, han får, er Romerne 6, 13. Det handler om ikke at stille sine krop til rådighed for synd, men for Gud.
Han begynder nu langsomt og mundtligt i bøn at overgive sine fem sanser til Herren. ”Gud, jeg giver dig min mund…” osv.

Lovsangsengle

Samme dag oplever han, at Gud under lovsangen befaler ham om at tage skoene af – fordi han står på hellig grund. Han tøver, men kaldet lyder igen. Efter denne lille lydigheds-handling åbnes hans øjne, så han bag lovsangsfolkene ser tre dansende engle, og derefter tre andre, alle lidt større end personerne. Han kunne se igennem dem, de var skinnende og havde vinger.
Herefter ser han hundredevis af lysende lovsangsengle, som er med i lovsangen. Herefter løftes han op fra sine krop så han kan se ned på de 3.000 mennesker i teltet, og derefter op over byen, hvor han ser teltet gløde af Guds herlighed.
Han ser Jesus komme ned imod sig i en smuk dragt. Jesus tager fast om hans hænder og siger: Jeg vil ikke slippe dig eller forlade dig!”
Herefter ligger Gary nærmest fuld på gulvet i en time, mens han hulker: ”Jeg vil have mere af dig Gud”.

Guds følbare nærvær

Næste aften ser han pludselig en sti af guld ned gennem midtergangen og en platform af guld. Ved siden af en stor trone står Jesus selv, og synet af Guds herlighed gør så stort indtryk på Gary, at han falder om. Randy, som taler, får ham senere bragt op på scenen, så han kan lægge hænder på præsterne. Og selv om Gary ikke kan holde sig selv på benene, bliver præsterne og de øvrige, han lægger hænderne på, så påvirkede, at de falder omkuld eller bliver helbredt.

Krigsengle

Senere oplever han i Rio de Janeiro en hær af krigsengle strømme ind på et møde. De var både store og små. Havde tinagtige rustninger og glimtende tveæggede sværd. Krigsenglene bevæger sig hastigt og retter deres vrede imod nogle sorte klatter, som derefter forsvinder.
Dagen efter ser han dansende glade lovsangsengle.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Engle under forbøn

Under forbøn for en uhelbredeligt hjernesyg mand ser Gary to engle, som kærligt omfavner den syge, som ikke var kristen. En lille engel dukker op og blæser ild ind i mandens hoved. Kun Gary ser det, men da han spørger manden, om han kan mærke noget, svarer han, at det er, som om ild brænder i hans hoved. Han bliver helbredt og kristen.
Ved et møde lidt senere åbnes også Kathis øjne, så hun ser en engel bag en person, som derefter bliver helbredt. Og det gentager sig. Alle, som har en engel bag sig, bliver derefter helbredt.

Skytsenglen

Gary undersøger nu Bibelen, og læser bl.a. i Mattæus 18,10 og Salme 91,11 om personlige skytsengle – noget, han selv har tvivlet på før. Men nu begynder han at opleve sin egen meget store personlige skytsengel, når han skal til at tale, og når der er et stærkt flow af Guds nærvær.
Skytsenglen tager ham med højt op i himmelrummet, hvor han i skyerne ser Guds ansigt med øjne af ild, – dybe, røde og gennemtrængende øjne. Øjne, som intet levende kunne skjule sig for. Og han overvældes af gudsfrygt og går ud som et lys, da han igen vender tilbage til kroppen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Bibelen er fuld af beretninger om engle. Som fx da Peter blev befriet fra fængslet af en engel.
Bekræftet i Bibelen

På grund af sin traditionelle baptistiske baggrund kan Gary Oates i starten ikke tale om disse overnaturlige oplevelser og søger meget i Bibelen efter bekræftelse. Og han ser bl.a. i Salme 97 og 18, samt i Johs. Åbenbaring 1 og 4 de samme billeder, som han har set.
Da præsten hjemme i Atlanta beder om, at Guds ild må fylde enhver, ser Gary ildkugler komme ned foran platformen og falde på dem, der er åbne og sulte, mens kuglerne ligger danser over andre. Efterhånden som personerne overgav sig til Helligånden, faldt ildkuglen ned over deres ansigter og krop. Men hos dem, der blot betragtede, forsvandt ildkuglerne igen. De var uberørte af mødet.
Gary spørger Gud om en forklaring, og får at vide, at der er tre grupper til stede. Dem, der på forhånd er overgivne til Gud, modtager straks; andre bliver under mødet overbevist og tager også imod, men nogle får ingenting, fordi de har problemer med stolthed, kontrol, afhængighed i deres liv, som ikke er overgivet helt til Gud.

En vejledning

Bogen indeholder mange flere eksempler, og Gary begrunder også ud fra Bibelen, at engle er en realitet. De er nævnt næsten 300 gange, og flest gange i Ny Testamente. De omtales i 34 af Bibelens bøger, fra 1. Mosebog til Åbenbaringen. De er 1) mægtige krigere, 2) udfører Guds befalinger, 3) adlyder Guds ord, 4) tjener Gud og 5) udfører hans vilje. Og der er millioner af dem.
Men bogen er mere end et studie i engle. Den er en opfordring til os om at få renset vores sanser ved at overgive dem til Gud, så han kan begynde at vise os sin usynlige virkelighed.
Den lægger vægt på, at den karismatiske erfaring og et helligt liv hænger sammen.
Rækkefølgen er forskellig fra person til person. Nogle søger Gud i helliggørelse og oplever så Guds stråleglans, andre oplever først stråleglansen og ønsker derefter at blive personlig forvandlet.
Gud har sine metoder, men hvis vi søger Gud af hele vores hjerte, vil vi også finde ham og mere af alt det, han har til os.

Gary Oates: Åbn Mine Øjne, Herre. Indbundet. 107 sider. 149 kr. Forlaget Scandinavia.