-Vi kan godt savne lidt mere handling

– Dialogen er god, siger generalsekretær i KLF, Kirke og Medier, Mikael Arendt Laursen, om sit samarbejde med Danmarks Radio – men vi savner lidt mere handling.- DR kan godt være gode til at sige de rigtige ting, og så er det vores opgave at holde øje med, om de så også handler efter det.

Mikael Arendt Laursen er glad for at være vagthund.

Ordene er Mikael Arendt Laursens.
Han er generalsekretær i KLF, Kirke & Medier. KLF står for Kristelig Lytter- og Fjernseerforening, og som talerør for deres over 17.000 medlemmer er det foreningens opgave at minde Danmarks Radio og de andre public service medier om at styrke trosstoffet og holde etikken højt.

Sat i verden som vagthund

– Vi skal påvirke medierne og forholde os kritisk til DR’s opfyldelse af Public Service forpligtelserne. Vi bliver ikke trætte af at være vagthund. Det er vi sat i verden til, og der er heldigvis også meget, som lykkes, forklarer han.
Morgenandagten og de kirkelige højtider er netop blevet skrevet ud af public Service kontrakten. DR har i den forbindelse lovet, at de vil bevare morgenandagten, som den er.

Mere trosstof, tak!

– Så snart noget ikke står sort på hvidt, er det vanskeligere at holde nogen op på. Vi har tænkt os at holde DR op på deres løfte om at bevare den. Men det er desværre lettere at skifte mening nu, konstaterer Mikael Arendt Laursen.
Det er ikke de eneste ændringer, som generalsekretæren kan være lidt bekymret for.
– Vi mangler stadig at se det endelige billede efter kanalomlægningen. Nogle brugere er meget glade for den måde, som DR har samlet tros-stoffet på DR K. Men vi har altså ikke set alt det, som vi blev lovet i den ombæring. Og på DR K kunne det jo godt få bedre sendetider. Men jeg har et møde med DR Ks direktør i næste uge, hvor vi skal snakke om det, forklarer han.
Mikael er godt klar over, at KLF, Kirke & Medier ikke altid kan få alt. Der er også andre, som trækker i den modsatte retning. Men han fastholder værdien i den positive dialog.
– Vi er også netop kommet i snak med Radio24syv. Selvom de også er public service forpligtede har de ikke det påbud om dialog, som er i DRs kontrakt. Derfor er vi ekstra glade for, at de gerne vil snakke, forklarer Mikael Arendt Laursen.

Rart med en udmelding

Mikael Arendt Laursen er rigtig glad for det signal, som DR har sendt her i foråret med ansættelsen af en etikchef. Han mener, det er for tidligt at evaluere værdien af den ansættelse.
– Men det ville da have være rart, hvis hun havde meldt lidt mere ud i forbindelse med det sidste afsnit af Absurdistan, hvor de helt grundlæggende værdier i kristendommen blev unødvendigt latterliggjort, konstaterer han.