– Husk at vi har to ører og én mund

Kirsten Lund Larsen afslutter sine ti år som generalsekretær i KFUM og KFUK med årets Wonderful Days festival.

Kirsten Lund Larsen

– Jeg har et princip om, at man ikke skal hænge for længe det samme sted, og skal jeg nå at prøve noget andet i mit arbejdsliv, skal det være nu, siger Kirsten Lund Larsen til Markant, KFUM og KFUKs kvartalsblad.
Hun har ikke en anden stilling stående og vente på sig.
– Jeg vil gerne nå at prøve noget mere og andet – så meget ved jeg, forklarer hun.

Tro i praksis

Kirsten Lund Larsen er meget taknemmelig for sin tid i KFUM og KFUK.
– De mennesker jeg mødte i KFUM og KFUK, havde alle et særkende: Det var mennesker med stor integritet og en høj grad af ansvarsfølelse og solidaritet med andre mennesker. Mennesker, der gerne gik en ekstra mil for andre, og som ikke satte sig selv først. Mennesker, der udlevede deres tro i praksis og stod for et positivt og næstekærligt menneskesyn. Det er sådan nogle voknse, som børn og unge møder i foreningerne hverdag, og jeg mener, at de mennesker – aktive medlemmer i KFUM og KFUK – er vores allerstørste aktiv; vores guld og det, der skal bære os ind i fremtiden, fortæller hun begejstret om sit første store indtryk fra mødet med KFUM og KFUK som nyslået generalsekretær.

Skuden er vendt

Samtidig forlader hun også en organisation, som hun har været med til at sætte et positivt præg på.
– Da jeg blev ansat i 2003, havde organisationen brug for et skud ny energi – der var faldende medlemstal, en vis metaltræthed, og man oplevede, at arrangementer og events måtte aflyses. Det fik vi ved fælles hjælp vendt, og med ”De fem mål” i 2004 turde vi også for første gang for alvor definere nogle overordnede mål for organisationens udvikling, forklarer Kirsten Lund Larsen.
Hun har ikke mange råd klar til Jørgen Kvist, som skal overtage hendes tjans efter sommeren.

To ører og én mund

– Hver person skal gå ind til arbejdet på sin måde, og Jørgen kommer ind på et tidspunkt, hvor det, der virkede for fem år siden, måske ikke virker i dag. Men skal man absolut give nogen et råd, er det altid en god idé at huske på, at vi er født med to ører og én mund.
Kirsten Lund Larsen er gift med Peter Høvring. Hun kan i 2014 fejre sin 20 års bryllupsdag og sin 60 års fødselsdag.