Carrie var altid en engel

De sædvanlige skandaler lader vente på sig, når det gælder American Idol-vinderen, Carrie Underwood. Hun har nemlig altid været kristen.Da Carrie Underwood i 2011 vandt American Idol-talentshowet, blev hun en succes fra den ene dag til den anden – som skudt ud af en kanon.

Én gang om ugen forsøger Carrie og hendes mand at mødes med deres venner til bibelstudie.

Det er sket for andre, men det helt specielle ved Carrie Underwood er, at hun slog igennem ved at synge kristne sange.

Jesus, tag rattet!

I hendes anden single efter showets afslutning genindspillede hun ”Jesus take the wheel” – Jesus – tag rattet.
I USA er det ikke så usædvanligt, at der i et country-album er en traditionel kristen klassiker imellem, men det krævede alligevel mod for Carrie at servere sådan en kristen sang efter en konkurrence, som ofte handler mere om udseendet end om indholdet.
Hvis du er en af dem, som stadig ikke har hørt om Carrie Underwood, er hun ret sikker på, at hun ved hvorfor.
– For at være ærlig, så sælger countrymusik bare meget bedre i USA, end det gør andre steder, siger hun vidende til det engelske blad iBelieve.
– Jeg har altid ønsket at tage countrymusikken med til andre steder og optræde med den i andre lande. Men jeg følte, det var vigtigt først at være tryg hjemme og have etableret min karriere her først. Nu, hvor jeg har klaret det, er jeg parat til at skifte kontinent.
Jeg kan godt lide at tænke på mig selv som én, der potentielt kan nå et publikum udenfor de almindelige countryfans.
Og noget kunne tyde på, at hun har ret i den opfattelse. I hvert fald var der udsolgt i Royal Albert Hall i London på under to timer på hendes første Europa-tourné. Og på sit seneste album, Blown Away, forsøger Carrie at mixe mange stilarter for at nå et bredere publikum.

Kirke, bøn og bibelstudie

Men for den 29-årige sanger handler det om meget mere end bare musik. For hende er troen den motiverende faktor i livet. Og den indstilling deler hun med sin ishockeyspillende mand, Mike Fisher.
– Hver onsdag har jeg og min mand en bibelstudiegruppe sammen med vores venner, forklarer hun.
– Jeg går i kirke. Vi prøver at sætte tid af om morgenen til at få bedt. Men jeg er ikke den store læsehest. Jeg har brug for at føle det, høre det og røre ved det for at være involveret i det.
I en branche, hvor medierne altid leder efter et saftigt rygte, har Carries pæne fortid holdt til alle forsøgene. Hun synes næsten selv, det er lidt kedeligt.
– Er det ikke utroligt. Selv i gymnasiet var jeg en engel. Tog aldrig til fester, sneg mig aldrig ud om natten, drak ikke alkohol. Jeg gjorde slet ikke sådan noget.

Det almindelige liv

Samtidig insisterer Carrie på, at det er hendes minder om en hel almindelig fortid, som hjælper hende med at skrive sange og giver hende et fundament midt i det mediecirkus, som følger med karrierevalget.
– Det er så let at blive opslugt af det her underlige liv. Men dette er ikke det normale, og jeg synger ikke for mennesker, som lever sådan et liv.
– Jeg synger til det liv, jeg plejede af have. Det liv, jeg gerne vil have igen. Jeg elsker at være sammen med venner og familie og bruge tid med min mand. Jeg kan godt lide at være normal og lade batterierne op. Og samtidig synes jeg, at jeg har det sejeste job i verden, hvor jeg kan gå på scenen og optræde og få lov til alt muligt spændende.
Det kan godt være, at Carrie er en landsbypige i hjertet, men hun har efterhånden vænnet sig til berømmelsen.
– Jeg kan godt lide, når en fan bare siger ”hej”, forklarer hun,
– Men det, jeg ikke kan lide, er dem, som hemmeligt sniger sig efter mig og tager billeder, mens de gemmer sig.

Veganer

Carrie er veganer. Det betyder at hun ikke spiser animalsk mad i nogen form, hverken mælkeprodukter eller æg. I den forbindelse har hun virkelig oplevet, hvilket pres man kan blive puttet under på grund af sin overbevisning.
– Ofte kommer der ældre mennesker fra min hjemby hen til mig og siger ”Hvad er det, du gør? Du spiser ikke kød!” fortæller hun.
– Det er lige før, de løfter pegefingeren mod mig, som om de synes, det er forkert af en Oklahomapige, som synger countrymusik, at hun ikke spiser kød. Jeg hader det, når nogen gør det mod mig. Så jeg prøver at lade være med at tvinge mine egne holdninger ned over andre.
Selvom Carrie ikke gider diskutere for enhver pris, så har hun nogle klare meninger, når det handler om troens egentlige kerne.

Gud ønsker, vi skal elske

– Først og fremmest ønsker Gud, at vi skal elske hinanden, forklarer hun.
– Det handler ikke om at lave regler for alting, eller om at sige ”Alle skal være ligesom mig”. Nej, vi er alle forskellige.
Det er det, som gør os helt specielle. Vi bliver nødt til at elske hinanden og finde ud af det sammen.
Selvom Carrie rider på popularitetens bølge, lader hun sig ikke rive med.
– Alt det, vi er i øjeblikket, er et resultat af, hvad vi har gjort i vores liv, fortæller hun.
– Du ved aldrig, hvor svært det bliver at gribe de bolde, som livet spiller til dig. Og jeg kan ikke forudsige, hvordan resten af mit liv bliver.
– Både jeg og min mand har ret uforudsigelige karrierer, så vi må bare tage det et skridt ad gangen.


Artiklen fortsætter efter annoncen: