– Helligånden hjælper mig

Christina Sode Lykke Mogensen vil ikke udelukke nogen dele af Guds treenighed og oplever, at Helligånden vejleder hende som lovsangsleder.- Jeg kan mærke Helligåndens vejledning helt fra forberedelserne til selve lovsangsaftenen, siger Christina, som netop har været på et 5 måneders ophold på Luthersk Missions Højskole.

Christina synger og spiller guitar i lovsangsbandet Sola Gratia.

Christina har de sidste tre år sunget og spillet guitar i lovsangsbandet Sola Gratia. Hun er overbevist om, at Helligånden vejleder hende både før og under lovsangen:
– Det mærker jeg helt konkret, når jeg sidder og forbereder mig på noget, jeg skal sige til en sang, eller når jeg vil holde et vidnesbyrd, forklarer hun om de lovsangsaftener, som Sola Gratia spiller i Luthersk Missions Højskoles mødesal i Hillerød med 2-3 måneders mellemrum.
– Et eksempel på at Helligånden har vejledt mig i min forberedelse var, da vi stod og øvede på en af de sange, vi skulle spille til Sola Gratia. Nogle gange bliver sådan en øveaften virkelig til en aften, hvor vi bare øver, i stedet for at det lige så godt kan være tilbedelse og lovsang for os selv, siger hun og fortsætter:
– Men denne aften blev en af teksterne meget stærk, den ramte plet i mit liv, og jeg var sikker på, at det var noget, jeg måtte dele med andre. Helligånden vejleder, også til at sige noget til andre!

En øjenåbner i lovsangen

Men hvorfor skal man ledes af Helligånden, når man lovsynger? Kan man ikke bare synge lovsange uden at tænke på Helligånden?
– Jeg mener, at Helligånden er helt central i lovsangen, lige så meget som Jesus og Gud. Vi tror på en treenig Gud, og derfor er der ingen grund til at undlade en af parterne i lovsangen, den er hverken forbeholdt den ene eller den anden, siger Christina og henviser til 1. Kor. 2,12 som hjælp til at forstå Helligåndens rolle:
– Helligånden har også en vigtig funktion og plads i lovsangen, han er vores øjenåbner. Helligånden åbner vore øjne og viser os Gud og hans kraft. Personligt har Helligånden også hjulpet mig til at holde fokus i lovsangen. Det er så nemt at flytte fokus til det forkerte, men jeg har oplevet, at hvis jeg beder om Helligåndens tilstedeværelse og vejledning, så har han også udrustet og hjulpet mig, fortæller hun.

Bønnen gør en forskel

– Jeg ved ikke, om det er Helligånden eller Gud, og om vi på den måde er blevet vejledt, men vi har i bandet oplevet op til flere gange, at det er gået rigtig dårligt, når vi skulle øve lige inden arrangementet, siger hun. Bandet har i de tilfælde bedt Gud om at hjælpe sig.
– Der har Gud virkelig grebet ind, for alle de problemer vi havde med tempo, breaks og mellemspil, er lige pludselig ikke problemer længere. Vi har som band fundet stor styrke og trøst i bøn! slutter Christina.